Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, la Summitul NATO: Credem că vom obţine o prezenţă sporită a NATO la Marea Neagră (VIDEO)

Klaus Iohannis, la Summitul NATO: Credem că vom obţine o prezenţă sporită a NATO la Marea Neagră (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Iul 2018, 14:06
Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, miercuri, la Bruxelles, unde participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice.

Şeful statului a declarat că pentru România este foarte importantă atenţia care va fi acordată zonei Mării Negre, arătându-se convins că ţara noastră va obţine o prezenţă sporită a NATO în această regiune.

Preşedintele a ţinut să precizeze că obiectivul principal al României este consolidarea posturii defensive a NATO
"Pentru noi înseamnă lucruri foarte concrete. Noi am oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăţi coordonarea activităţii NATO în zona noastră (...) şi pentru noi este evident foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre. (...) Noi credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, ceea ce pentru noi este foarte important, iar brigada multinaţională va fi mult mai importantă, fiindcă ea va deveni o brigadă cu prezenţă permanentă, deci o brigadă care va constitui un pol important pentru securitatea din zona noastră, din întreaga regiune", a afirmat Klaus Iohannis

El a subliniat necesitatea împărţirii echitabile a sarcinilor în NATO şi a precizat că România vrea să fie un furnizor de securitate pentru regiunea de la Marea Neagră. 

"Este necesară. Nu putem să acceptăm că unii contribuie şi alţii beneficiază şi pot să vă spun că România încă de acum câţiva ani de când am preluat mandatul a avut poziţia pe care am reafirmat-o de fiecare dată. România nu mai este de mult un simplu receptor de securitate, România a înţeles că în NATO beneficiezi de protecţia NATO, dar noi vrem să fim un furnizor de securitate pentru întreaga regiune. Ori furnizor de securitate înseamnă evident să ai forţele armate într-o formă foarte bună, foarte bine pregătiţi şi foarte bine dotaţi.(...) Noi luăm treburile acestea foarte în serios, şi dotarea şi oferirea de securitatea, de aceea suntem prezenţi cu foarte mulţi oameni în Afganistan, suntem prezenţi în Irak, suntem prezenţi în Kosovo ş.a.m.d. Noi înţelegem din capul locului rolul nostru şi ca furnizori de securitate", a mai afirmat Iohannis. 

Summitul NATO are loc miercuri şi joi la Bruxelles

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   NATO,   Bruxelles
 
 
 
Loading...