Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Voi promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor din Colectiv (VIDEO)

Klaus Iohannis: Voi promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor din Colectiv (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Oct 2020, 18:40
Klaus Iohannis: Voi promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor din Colectiv (VIDEO) Politică

Vineri, 30 octombrie 2020, se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv. În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că va promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor.

Anunțul lui Iohannis vine după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în data de 14 octombrie, un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora, 

 

 

Klaus Iohannis: Voi promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor de la Colectiv

 

 

„Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv și voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a spus șeful statului.

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, se arată în proiect.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi „pentru”.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Protest anunțat la 5 ani de la incendiul în care au murit zeci de tineri

 

 

Supraviețuitorii și apropiații celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv plănuiesc un protest prin care să-și exprime dezamăgirea față de sistemul de Justiție din România, care, la 5 ani de la tragedie nu i-a închis pe cei vinovați. Comintatea de pe Facebook a anunțat că va forma un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv.

"Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.
La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție. 
La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate!

Distanțați din 5 în 5 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv", se arată în descrierea evenimentului anunțat pe celebra rețea socială.

Citeşte mai multe despre:   Club Colectiv,   incendiu colectiv,   Klaus Iohannis,   lege promulgata