Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis vrea ca învățământul din România să devină la fel de performant ca cel din Germania

Klaus Iohannis vrea ca învățământul din România să devină la fel de performant ca cel din Germania

Un articol de: B1 TV - 06 Dec 2014, 14:08
Klaus Iohannis vrea ca învățământul din România să devină la fel de performant ca cel din Germania Politică

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, vrea ca sistemul de educaţie din ţara noastră să ajungă la fel de performant ca şi cel din Germania. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Klaus Iohannis a vorbit despre priorităţile sale şi a spus că îşi doreşte să fie un alt fel de preşedinte, un "arbitru dur, dar corect în peisajul politic românesc".

"Un exemplu concret pentru educația școlară: Dacă ne uităm aici, vedem că este nevoie de un sistem de învăţământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase şi să se ducă la facultate. Sunt mulţi care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment", a afirmat Iohannis.

Preşedintele ales a vorbit şi despre situaţia din domeniul Sănătăţii şi a atras atenţia  că pacientul român este acum, "undeva, la periferia sistemului".

Totodată, Klaus Iohannis a dezvăluit că doreşte să fie un alt fel de preşedinte, un "arbitru dur, dar corect în peisajul politic românesc", un mediu politic pe care îl vrea mai liniştit.

"Vreau un alt tip de politică în România. Mai puţin spectacol, mai puţine discursuri inutile şi mai mult soluţii. În plus, mi-am propus să fiu un alt tip de preşedinte. Vreau să fiu un preşedinte care să unească ceea ce trebuie să stea unit. În plus, vreau să fiu un arbitru dur, dar corect, în peisajul politic românesc", a mai spus liderul PNL.

Nu au lipsit nici glumiţele. "România lucrului bine făcut", sloganul din campania prezidenţială, sună mai bine în limba română, decât în germană, a recunoscut Preşedintele ales

"Da, acesta a fost sloganul meu de campanie. Sună foarte bine în română, însă tradus în germană, nu sună la fel de special. În orice caz, se urmărește ca lucrurile să fie făcute în mod corespunzător", a spus Iohannis.

Iohannis vrea un sistem de educație ca în Germania


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis