Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Hans Klemm, primit de Bogdan Aurescu în ultima vizită ca ambasador: Ministrul a reiterat și argumentat interesul legitim al României pentru a accede în programul Visa Waiver

Hans Klemm, primit de Bogdan Aurescu în ultima vizită ca ambasador: Ministrul a reiterat și argumentat interesul legitim al României pentru a accede în programul Visa Waiver

Un articol de: Sebastian Pricop - 29 Noi 2019, 11:41
Hans Klemm, primit de Bogdan Aurescu în ultima vizită ca ambasador: Ministrul a reiterat și argumentat interesul legitim al României pentru a accede în programul Visa Waiver Foto: Ministerul Afacerilor Externe Politică

Misiunea ambasadorului american Hans Klemm se încheie și astfel acesta a fost primit vineri în vizita de rămas bun de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Cu această ocazie șeful diplomației române i-a mulțumit pentru implicarea personală substanțială și foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

De asemenea, Bogdan Aurescu a subliniat importanța extinderii prezenţei militare americane în România și a consolidării posturii NATO de apărare şi descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră.

O altă temă importantă o reprezintă scoaterea vizelor pentru românii care călătoresc în Statele Unite, și astfel ministrul de Externe a reiterat interesul legitim al României de a accede în programul Visa Waiver.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 29 noiembrie 2019,  în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părții române și a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la București și pentru implicarea personală substanțială și foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, a evocat caracterul excelent al interacțiunii politice la nivel înalt, fără precedent ca ritm și substanță în istoria relațiilor bilaterale, atins în urma întrevederilor Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu omologul american, Președintele Donald Trump, în iunie 2017 și august 2019, întâlniri care au contribuit decisiv la extinderea și adâncirea Parteneriatului Strategic. La rândul său, ambasadorul Klemm a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă și contribuția personală la consolidarea Parteneriatului Strategic și a evocat momente și realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat și contribuit.

Evocând întâlnirea recentă avută cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în marja ministerialei NATO de la Bruxelles, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța extinderii prezenţei militare americane în România și a consolidării posturii NATO de apărare şi descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră. Oficialul român a evocat cele mai importante aspecte ale reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, având în vedere pregătirea reuniunii NATO a șefilor de state și guverne de la Londra, din 3-4 decembrie 2019.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Hans Klemm au evocat pe scurt evoluțiile semnificative din ultima perioadă în dinamica dialogului bilateral, inclusiv consolidarea cooperării în domeniul nuclear civil și al asigurării securității rețelelor 5G, aspecte de importanță strategică pentru prosperitatea și securitatea comună a celor doi parteneri. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat și argumentat interesul legitim al României, unul dintre cei mai fermi și angajați parteneri ai Statelor Unite, de a accede în programul Visa Waiver, și a exprimat încrederea că trendul pozitiv, de reducere constantă a ratei de refuz a vizelor pe parcursul mandatului ambasadorului Klemm, va continua și în timpul succesorului acestuia.", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În locul lui Hans Klemm, în România va veni Adrian Zuckerman care a fost confirmat în Senatul american, pe 21 noiembrie. Votul pentru numirea sa a fost 65 - 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Adrian Zuckerman nu este diplomat de carieră, ci avocat. El s-a născut în România și a emigrat în Statele Unite, cu familia, la vârsta de 10 ani. Este membru al baroului din New York din 1984 și a fost propus pentru funcția de ambasador de președintele Donald Trump. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Hans Klemm,   Bogdan Aurescu,   NATO,   Donald Trump