Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lansarea programului de guvernare al PNL. Ministrul Agriculturii: Trebuie să ieșim din cercul vicios prin care exportăm materii prime și importăm produse cu valoare adăugată ridicată (VIDEO)

Lansarea programului de guvernare al PNL. Ministrul Agriculturii: Trebuie să ieșim din cercul vicios prin care exportăm materii prime și importăm produse cu valoare adăugată ridicată (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 18:33
Lansarea programului de guvernare al PNL. Ministrul Agriculturii: Trebuie să ieșim din cercul vicios prin care exportăm materii prime și importăm produse cu valoare adăugată ridicată (VIDEO) Politică

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat joi seară, în cadrul evenimentului prin care PNL și-a lansat programul de guvernare, că una dintre prioritățile liberalilor este consolidarea fermelor de familie. Oros a vorbit astfel despre sprijinirea producătorilor mici și mijlocii pentru asigurarea nevoilor piețelor locale, cât și despre susținerea marilor fermieri.

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Agricultura românească trebuie să devină competitivă pe termen lung

 

”Agricultura românească trebuie să-și consolideze performanțele și să devină competitivă pe termen lung fără vulnerabilități generate de accesul dificil la finanțare, lipsa forței de muncă sau capriciile vremii. Producătorii mici și mijlocii trebuie susținuți pentru a asigura nevoile piețelor locale iar marii fermieri trebuie sprijiniți pentru a rămâne conectați la piețele naționale și regionale. Trebuie să ieșim din cercul vicios prin care exportăm materii prime și importăm produse cu valoare adăugată ridicată. Acest model economic volatil, bazat pe consum și neglijarea investițiilor a fost promovat cu nepricepere până acum și a generat deficite record la nivelul balanței comerciale agroalimentare”, a declarat ministrul Agriculturii.

 

Oros: Garanția existenței satului românesc stă în consolidarea fermelor de familie, una din principalele priorități a PNL

 

În ceea ce privește direcțiile avute în vedere de liberali în programul de guvernare, Adrian Oros a precizat: ”Garanția existenței satului românesc stă în consolidarea fermelor de familie, una din principalele priorități a PNL. De asemenea, cosolildarea micului producător în lanțul economic. (...) Așezăm pe picior de egalitate micul producător și procesator cu comerciantul dominant prin implementarea directivei practicilor neloiale.

Promovarea produselor locale, educarea consumatorului în școli, în familie și în fermele didactice (...) vor contribui la promovarea consumului de produse românești. (...) Vom transforma provocările legate de mediu și climă prin oportunități, prin susținerea agriculturii ecologice unde am alocat 550 milioane de euro, mai ales pentru zonele montane. (...) Pentru a nu mai fi o agricultură meteo-dependentă pentru a aduce fiecare picătură de apă cât mai ieftin la plante, avem o strategie de 6,5 miliarde de euro”.

Lansarea programului de guvernare al PNL. Ministrul Agriculturii: Trebuie să ieșim din cercul vicios prin care exportăm materii prime și importăm produse cu valoare adăugată ridicatăA început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Oros,   PNL