Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Laslo Tokes (UDMR): „Secuimea se opune loviturii de stat pseudo-constituționale executată de forțele USL”

Laslo Tokes (UDMR): „Secuimea se opune loviturii de stat pseudo-constituționale executată de forțele USL”

Un articol de: - 31 Iul 2012, 10:23
Laslo Tokes (UDMR): „Secuimea se opune loviturii de stat pseudo-constituționale executată de forțele USL” Politică

Europarlamentarul Laszlo Tokes mulţumeşte electoratului din secuime că s-a abţinut de la votul de duminica trecută pentru demiterea preşedintelui suspendat. Fostul membru UDMR consideră că demersul USL de suspendare a lui Traian Băsescu este unul pseudo-constituţional.

„Ungurii, secuimea, se opune loviturii de stat pseudo-constituționale executată de forțele USL, de forțele post-comuniste naționaliste. Este clar pentru toată lumea că dacă maghiarii nu ar fi stat deoparte, referendumul ar fi fost validat”, a spus Tokes.

Acesta a spus că rezultatul referendumului de duminică dovedeşte faptul că 65% din români nu vor plecarea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, transmite Mediafax.

„Pasivitatea nu i-a caracterizat doar pe maghiari. Nu este vorba numai de secuime, de Harghita şi Covasna, ci şi de populaţia din Arad, Bihor, Bistriţa- Năsăud. Nu este absenteism politic, ci de un vot negativ dat complotului USL pentru instaurarea unui guvern post-comunist", a spus Tokes.

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute de preşedintele UDMR Kelemn Hunor, Tokes a spus că acesta a încercat să explice absenteismul maghiarilor la referendum prin interesul scăzut faţă de orice scrutin unde nu au candidaţi implicaţi. 

În judeţele cu populaţie semnificativă de etnie maghiară prezenţa la urne la referendumul de duminică a fost cea mai scăzută din ţară: Harghita - 13,6%, Covasna - 18,56 %, Mureş - 35,07 %.

Tokes: Dacă maghiarii ar fi votat, referendumul ar fi fost validat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Laszlo Tokes,   vot,   referendum,   demitere,   UDMR,   maghiari