Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Laura Codruţa Kovesi: Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA

Laura Codruţa Kovesi: Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 08:57
Laura Codruţa Kovesi: Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA Politică

Modul în care au fost înlocuiţi procurorii Lucian Papici şi Mariana Alexandru a creat o vulnerabilitate în interiorul DNA, consideră procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi spune că nu este normal să demiţi un om fără niciun  motiv şi cu atât mai puţin, după ce în urmă cu 7 zile, îi fusese prelungită delegarea în funcţie.

„Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA-ului. Nu poți să înlocuiești un om dintr-o funcție de conducere fără niciun motiv și după 7 zile dupa ce i-ai aprobat prelungirea delegării”, a declarat Kovesi, la TVR.

Ea susţine că nu a fost informată dinainate de ce se va întâmpla şi că a fost pusă în faţa faptului implinit.

„Domnul Nițu a discutat cu mine în momentul în care m-a sunat și mi-a spus că a încetat delegările celor doi procurori șefi cu funcții de conducere și că a delegat alți doi procurori șefi. Nu am primit nicio explicație nu mi s-au comunicat motivele mi s-a spus că este decizia pe care și-o asumă și că îmi trimite ordinele prin fax pentru a le pune în aplicare”, a mai spus Kovesi.

Mai mult, procurorul şef al DNA, a cerut în scris ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, menţinerea procurorilor demişi în vechile funcţii.

„Am revenit la ministrul Justiției cu o recomandare în sensul ca să fie menținuți în funcție Papici și Mariana Alexandru. Urmează ca dumnealui să ia o decizie”, a spus Kovesi.

Cât priveşte acuzaţiile aduse de Victor Ponta, că DNA face dosare politice, Kovesi a ţinut să explice foarte clar.

„Faptul că investigăm dosare în care sunt implicați politicieni nu înseamnă că facem dosare politice”, a conchis procurorul.

Kovesi: Demiterea lui Papici și Alexandru a creat o vulerabilitate în DNA
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Laura Codruţa Kovesi,   DNA,   procurori