Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Legalizarea prostituţiei, respinsă. Proiectul lui Prigoană se loveşte de Comisia juridică a Camerei

Legalizarea prostituţiei, respinsă. Proiectul lui Prigoană se loveşte de Comisia juridică a Camerei

Un articol de: - 12 Apr 2011, 18:30
Legalizarea prostituţiei, respinsă. Proiectul lui Prigoană se loveşte de Comisia juridică a Camerei Foto:renne.ro Politică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cu 14 voturi „împotrivă”, un vot „pentru” şi două abţineri, proiectul de lege al deputatului PDL Silviu Prigoană referitor la legalizarea prostituţiei.

Într-o schimbare totală de atitudine, după şedinţă, Prigoană a afirmat că va concepe un nou proiect de lege pe această temă care să incrimineze în Codul Penal prostituţia, potrivit Mediafax.

Deputatul PDL a afirmat că fenomenul nu poate fi ignorat şi nu este acceptabil să fie tratat ca o simplă contravenţie, aşa cum este cazul în România.

"Adică e ca şi cum ai trece strada prin loc nemarcat, e acelaşi lucru, ori că te prostituezi în România, ori că treci strada pe unde nu trebuie, e acelaşi lucru, o simplă amendă", a spus Prigoană.

Silviu Prigoană s-a declarat uimit de respingerea proiectului, ţinând seamă şi de faptul că în România a mai existat o astfel de lege în urmă cu 70 de ani.

Deputatul a mai adăugat că 35 la sută din persoanele care practică prostituţia la nivel european sunt bărbaţi. "Ziarele sunt pline de anunţuri, bărbaţii oferă servicii sexuale, fetele masaje erotice, mai bine dăm cu tămâie...", a afirmat Prigoană.

Citeşte mai multe despre:   prostitutie,   Silviu Prigoana,   proiect,   lege,   Camera Deputatilor