Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Legea grațierii, modificată: Se grațiază în întregime pedepsele până la 3 ani și se taie trei ani din pedepsele de 3 până la 10 ani

Legea grațierii, modificată: Se grațiază în întregime pedepsele până la 3 ani și se taie trei ani din pedepsele de 3 până la 10 ani

Un articol de: - 25 Apr 2017, 16:07
Foto: Adevarul Politică

Comisia juridică a Senatului condusă de Șerban Nicolae (PSD) a votat mai multe modificări la proiectul Legii grațierii, care prevăd grațierea în întregime a pedepselor de până la trei ani și grațierea parțială, cu trei ani, a pedepselor de până la zece ani, informează HotNews.

La ședință a participat și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a susținut adoptarea proiectului în forma inițială, care făcea referire la pedepsele de până la cinci ani.

Cum va arata astfel art. 1 al legii gratierii:

Art. 1
(1) Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează:
a. în întregime, pedepsele de până la trei ani, inclusiv;
b. in parte, cu trei ani, pedepsele cu inchisoara aplicate de instantele de judecata mai mari de trei ani dar care nu depasesc zece ani. 
(2) Nu se gratiaza pedepsele cu inchisoarea a caror executare a fost suspendata conditionat sau sub supraveghere, potrivit legii.

Citeşte mai multe despre:   legea gratierii,   legea gratierii,   gratiere,   inchisoare,   puscarie
 
 
 
Loading...