Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată. Florin Cîțu: E vorba de a atrage capital în România

Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată. Florin Cîțu: E vorba de a atrage capital în România

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Ian 2021, 11:33
Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată. Florin Cîțu: E vorba de a atrage capital în România foto: Facebook @ Florin Cîțu Politică

Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat, joi, că Legea privind neînstrăinărea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată. 

Florin Cîțu, despre abrogarea Legii privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale 

 

„Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem”, a declarat premierul, într-un interviu la Radio Guerrilla, potrivit Agerpres.

Florin Cîțu a mai spus că România vrea să dea un semnal că are o economie deschisă și modernă, care știe să lucreze cu instrumentele pieței de capital.

„Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital", a declarat prim-ministrul.

Întrebat despre vânzarea Petrom, premierul Florin Cîțu s-a arătat de părere că, privită „generic”, a fost „un lucru bun”.

„Dacă mă uit astăzi, sunt multe elemente acolo ale privatizării, dar, generic, aşa a fost un lucru bun", a spus Florin Cîţu, întrebat despre vânzarea acestei companii. 

Florin Cîțu: Pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine inechități

 

Tot joi, în interviul pentru Radio Guerilla, premierul a anunțat că Guvernul va analiza toate sporurile în sectorul public, pentru a vedea dacă ele sunt justificate sau nu.

„Despre sporul COVID din prefecturi, a fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei. Ce vă spun, acum ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și ne uităm la tot ce înseamnă salarizare, în același timp. Pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine inechități, așa cum a fost făcută legea salarizării în 2017, promitea acest lucru, iar după aceea au apărut tot felul de excepții. De fapt, primul lucru care s-a spus a foast acela că președintele României are cel mai mare salariu și apoi – au apărut tot felul de excepții. Acestea trebuie corectate- și legea salarizării,  și legea pensiilor vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: legea pensiilor de principiul contributivității și legea salarizării de câteva principii clare de a elimina aceste inechități din sistemul public”, a afirmat prim-ministrul.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   companii de stat