Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Serviciile medicale din ţara noastră se schimbă RADICAL. Care este propunerea Ministrului Sănătăţii

Serviciile medicale din ţara noastră se schimbă RADICAL. Care este propunerea Ministrului Sănătăţii

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 12:10
Serviciile medicale din ţara noastră se schimbă RADICAL. Care este propunerea Ministrului Sănătăţii Politică

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat că legea privind transplanturile a fost finalizată, şi că, în curând va fi supusă dezbaterii publice.

"Am finalizat Legea transplantului, am trimis-o la Guvern spre studiu, tehnică legislativă şi toate celelalte. Eu spun că va fi ceva care nu că va revoluţiona transplantul, ci îl va pune exact acolo unde îi este locul", a spus aceasta ]n cadrul unei conferinţe. 

Sorina Pintea a mai evidenţiat faptul că multe spitale au avut pacienţi în moarte cerebrală, dar nu au prelevat organe de la ei, potrivit România TV. 

"Vom reorganiza puţin Programul Naţional de Transplant, astfel încât să îi răsplătim cu adevărat pe cei care fac sau să îi pedepsim pe cei care nu fac, pentru că, până la urmă, este o activitate finanţată pe care trebuie să o facă", a declarat ministrul.

Totodată, Sorina Pintea şi-a arătat nemulţumirea faţă de felul în care sunt gestionate aceste proceduri medicale îm ţara noastră. 

"Nu putem avea transplant fără organe. În momentul când doreşti să accezi la o organizaţie internaţională, ăsta e primul lucru. Există în România Programul Naţional de Transplant. Din păcate, utilizat ineficient pe alocuri", a arătat Sorina Pintea
 

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea