Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis avertizează PSD privind Legile Justiției: Am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor

Klaus Iohannis avertizează PSD privind Legile Justiției: Am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor

Un articol de: - 23 Mar 2018, 13:46
Politică

Klaus Iohannis vorbește, de la Bruxelles, despre Legile Justiției. Șeful statului a declarat, vineri, că intenționează, în momentul în care aceste legi vor ajunge la el, să facă o primă analiză.

„În prima etapă, am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor”, a spus președintele.

„Nu o să intru în detalii astăzi, dar intenționez în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns la mine instituțional, să fac o primă analiză. Voi face o declarație publică de intenție și atunci o să vă spun un pic mai concret ce anume cred despre anumite demersuri. În prima etapă, am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor.”, a spus Klaus Iohannis.

Legile Justiției au trecut, marți, de Camera Deputaților. Este vorba despre  legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Luni, Comisia Iordache a votat ca preşedintele României să fie exclus din procedura de numire a conducerii ICCJ, astfel că atribuţiile de revocare şi numire a acesteia îi revin Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). (Detalii AICI)

Cele trei legi ale Justiţiei intră luni la votul final în plenul Senatului.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis