Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liberalii au vrut să atace în instanță USL, însă au pierdut documentul care atestă înființarea Uniunii (VIDEO)

Liberalii au vrut să atace în instanță USL, însă au pierdut documentul care atestă înființarea Uniunii (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Iul 2014, 14:30
Liberalii au vrut să atace în instanță USL, însă au pierdut documentul care atestă înființarea Uniunii (VIDEO) Foto: agerpres.ro Politică

Gafă monumentală în PNL. Liberalii vor să desfacă în instanţă USL, dar au pierdut originalul documentului care atestă înfiinţarea Uniunii. Aşa că membrii partidului s-au văzut nevoiţi să ceară o copie a Protocolului USL de la Tribunalul Bucureşti. Cu toate actele în ordine, preşedintele PNL, Klaus Iohannis speră acum să îngroape definitiv şi oficial lozinca "USL trăieşte", potrivit gândul.info.

PNL a ieşit de la guvernare în luna februarie a acestui an, după ce ruperea Uniunii Social Liberale a fost votată în Delegaţia Permanentă a partidului.

Însă acţiunea liberalilor nu a fost confirmată oficial de o instanţă nici până acum, deşi intenţia juridică a fost anunţată de fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu încă din luna mai, din timpul campaniei pentru europarlamentare.

Recent, membri ai partidului au descoperit că Protocolul USL a fost pierdut din actele oficiale PNL, iar copia originalul a fost obţinută în cele din urmă de la Tribunalul Bucureşti pentru a continua acţiunea în instanţă, susţin jurnaliştii de la gandul.info.

Săptămâna viitoare, liberalii vor prezenta un document în Delegaţia Permanentă a partidului pentru denunţarea USL în faţa magistraţilor.

Liderii PNL au luat în calcul şi statutul aleşilor locali înainte de a demara acţiunea juridică.

„După ruperea USL nu era foarte clar dacă nu se generau inconveniente la nivelul administraţiei locale, când se înlocuieşte un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea listă de dreptul de a-şi înlocuit consilierul. Am aflat că nu există consecinţe juridice şi poate fi denunţată fără probleme alianţa", a declarat Crin Antonescu.

Liberalii vor să denunțe USL, dar au pierdut actul oficial


Citeşte mai multe despre:   PNL,   liberali,   USL