Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Liberalii lucrează la o lege pentru schimbarea funcționării CCR

Ludovic Orban: Liberalii lucrează la o lege pentru schimbarea funcționării CCR

Un articol de: B1.ro - 08 Iul 2019, 15:24
Politică

Ludovic Orban a anunțat, luni, că liberalii au decis înființarea unui grup care va lucra la un proiect pentru modificarea Legii de organizare și funcționare a CCR.

„BEX al PNL a luat decizia să inițieze procedura de modificare a modului în care funcționează CCR. În acest sens am stabilit un grup de lucru format din reprezentanții partidului care au activitate în Comisia juridică în cele două Camere ale Parlamentului și care au avut contribuții la acte normative de natura constituțională. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative a modului în care funcționează Curțile Constituționale în alte țări europene”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului executiv al PNL de luni.

BLESTEMUL ELODIEI! BIATA MAGDA CIUMAC! S-A STINS DUPĂ O LUNGĂ ȘI GREA SUFERINȚĂ! IMAGINI HALUCINANTE

 Schimbarea modalității de vot în luarea deciziilor de către judecătorii CCR, pe lista prioritiilor PNL-iștilor.

ȘOC MONDEN! MONICA GABOR, PRINSĂ ÎN FAPT CU MR. PINK! A FĂCUT-O ȘI CU IRINEL ÎN ROMÂNIA! IMAGINI BOMBĂ (GALERIE FOTO)

„De asemenea o identificare a tuturor deficiențelor majore care sunt generate de textele constituționale și de Legea de organizare și funcționare a CCR. Obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituției și de asemenea un nou proiect de lege de organizare și funcționare a CCR. Sigur că vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul CCR, posibilitatea introducerii de majorități calificate la anumite decizii. Vrem să identificăm limitele în deciziile pe care le poate lua CCR și o serie de alte aspecte care au ca obiectiv să punem Curtea Constituțională în slujba democrației, în slujba cetățeanului, să împiedicăm apariția unor decizii ale CCR care să fie luate în sprijinul unor grupuri de interese și împotriva prevederilor CCR”, a conchis Orban.

ȘOC ÎN TELEVIZIUNE! COVE, PRINS ÎN FAPT CU ANDREEA MARIN! E BOMBA ANULUI

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban
 
 
 
Loading...