Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, fotografiat în timp ce face salutul nazist pe Facebook (FOTO)

Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, fotografiat în timp ce face salutul nazist pe Facebook (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 22 Sep 2019, 21:05
Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, fotografiat în timp ce face salutul nazist pe Facebook (FOTO) Politică

Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) este implicat într-un scandal uriaş după ce O fotografie postată duminică pe pagina de Facebook a filialei Cluj îl înfăţişează pe președintele partidului, Csomortanyi Istvan, făcând salutul nazist alături de câțiva tineri, arată publicația Transindex.

Formaţiunea nu a negat autenticitatea acestei imagini, ci doar a arătat că imaginea a fost postată de persoane neautorizate care au spart contul de Facebook.

Imaginea avea de altfel să fie ştearsă după câteva ore de la postare.

Deşi nu a răzbit niciodată pe scena politică, minoritatea maghiară votând în proporţie covârşitoare de 30 de ani pentru UDMR, PPMT este unul dintre cele trei partide maghiare din România.

Formaţiunea este asociată cu  Laszlo Tokes și militează pentru autonomia maghiarilor din România, fiind extrem de agresiv în acțiunile sale.

Citeşte mai multe despre:   PPMT