Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lider PNL, despre problema musulmanilor din Europa: Soluțiile stângii, singurele pe care le putem îmbrățișa

Lider PNL, despre problema musulmanilor din Europa: Soluțiile stângii, singurele pe care le putem îmbrățișa

Un articol de: - 08 Aug 2016, 13:32
Lider PNL, despre problema musulmanilor din Europa: Soluțiile stângii, singurele pe care le putem îmbrățișa Foto: b365.ro Politică

Ovidiu Raețchi, deputat și vicepreședinte PNL București, a criticat pe blogul personal viziunea conservatorilor europeni privind problema musulmanilor din Europa și a scris că îmbrățișează ideile stângii în ciuda diferențelor ideologice pe care le au cu partidul din care face parte.

"Până când conservatorismul creștin va formula idei politice rezonabile, consistente și funcționale pe temă, soluțiile tolerante ale centrului și stângii rămân singurele pe care le putem îmbrațișa. “Islamul e de vină” nu e doar o abstracțiune fără aport teoretic real, ci și o fundătură practică. " a scris fostul candidat de la Primăria Sectorului 5.

Ovidiu Reațchi s-a arătat nemulțumit de insistența conservatorilor de a striga "Islamul e de vină" fără a face ceva după și fără a emite politici care să schimbe situația atentatelor islamice ce au loc în Europa.

"“Expulzări!” – spun unii dintre ei. Dar asta nu e o soluție care decurge din ideea că “Islamul este de vină!”. Expulzarea reprezintă o soluție legală generală, de stânga, dreapta și centru, care se aplică oricum. (E de discutat în ce măsură chiar e eficient să trimiți în Orientul Mijlociu un radical – îl pierzi de sub radar și e posibil să te trezești cu el trăgând cu mitraliera în Paris, așa cum s-a întâmplat cu Abdelhamid Abaaoud, după ce acesta mai efectuează și un stagiu de pregătire în Siria. Supravegherea informativă poate fi uneori mai eficientă.)" sugerează liderul PNL pe blogul său.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   musulmani