Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova nu se teme de ruși: Nouă ne e teamă că românii vor să ne ocupe țara

Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova nu se teme de ruși: Nouă ne e teamă că românii vor să ne ocupe țara

Un articol de: - 30 Noi 2014, 19:29
Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova nu se teme de ruși: Nouă ne e teamă că românii vor să ne ocupe țara Foto: pcrm.md Politică
 Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova(PCRM), Vladimir Voronin, susține că nu se teme de ruși, ci de români.

"Nouă ne e teamă că voi vreţi să ocupaţi Republica Moldova", a declarat Voronin pentru Adevărul.

Cetățenii Republicii Moldova au fost chemați duminică la urne pentru a alege drumul țării de acum înainte: Rusia sau Uniunea Europeană.

La Chișinău taberele sunt împărțite între aceste două curente. În fruntea celor care îi îndeamnă pe moldoveni să-și îndrepte țara spre Rusia se află PCRM, partidul de pe primul loc în sondaje.

Totodată liderul Partidului Comunist  susține că aceste alegeri reprezintă un moment de răscruce pentru Republica Moldova.

„Aceste alegeri se vor desfăşura nu atât pe dimensiunea noastră internă - cum să dezvoltăm ţara şi să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor - ci vor fi pe dimensiunea Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală a Rusiei. Cu părere de rău, dar aşa se întâmplă”, notează Voronin.

Cât despre România, liderul comunist afirmă că liderii politici de la București speră ca Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană, dar acest lucru nu însemnă decât documente juridice semnate.

„Foarte mulţi, inclusiv liderii politici de la Bucureşti, speră să se termine cu Republica Moldova integrată în Uniunea Europeană…Dumneavoastră, statul dumneavoastră, România, încă mult timp n-o să aibă nimic în comun cu Uniunea Europeană în afară de documentele juridice semnate. Pentru că să te declari membru al UE e una, iar să fii de facto în această constituţie, şi juridic, şi economic, şi social, şi politic e cu totul altă treabă. O să vă trebuiască cel puţin 25-50 de ani. În cel mai bun caz”, a mai spus Vladimir Voronin.