Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, condamnat la un an de închisoare pentru că a furat patru saci cu grâu!

Liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, condamnat la un an de închisoare pentru că a furat patru saci cu grâu!

Un articol de: B1 TV - 06 Sep 2012, 11:02
Politică

A încercat să facă totul uitat dar trecutul îl ajunge din urmă. Este cazul liderului filialei PSD Giurgiu, Nicolae Bădălau care în 1988 a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu. Fostul deputat a primit la acea vreme o pedeapsă minimă de un an de închisoare. El a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.

Preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău era condamnat în 1988 la un an de închisoare. Viitorul politician era atunci acuzat că a furat grâu dintr-un depozit agricol.

"Profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras  4 saci cu grâu  pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru, vânzindu-i acestuia cu suma de 1.200 lei", se arată în decizia instanţei.

Bădălău a fost condamnat de către tribunalul comunist la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. El a reuşit să obţină astfel pedeapsa minimă, după ce avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor. De asemenea, viitorul lider PSD, şi-a recunoscut fapta şi a declarat în faţa instanţei că regretă furtul comis.

Norocul cel mai mare a venit însă după ce Nicolae Ceauşescu i-a graţiat pe toţi cei condamnaţi pentru fapte minore în ziua în care a împlinit 70 de ani. Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest, înaintea decizie instanţei.

Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect şi deputat de Giurgiu.

De-a lungul timpului el mai fost implicat şi în alte cazuri de corupţie. În 2008, liderul PSD a fost acuzat de un tun imobiliar de 3 milioane de euro iar în 2009 a fost cercetat pentru spălare de bani.

Lider PSD, condamnat pentru corupție
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceausescu,   PSD
 
 
Loading...