Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul socialiștilor din Bundestag-ul german: Normele democratice și standardele parlamentare sunt încălcate în România

Liderul socialiștilor din Bundestag-ul german: Normele democratice și standardele parlamentare sunt încălcate în România

Un articol de: - 09 Iul 2012, 20:57
Liderul socialiștilor din Bundestag-ul german: Normele democratice și standardele parlamentare sunt încălcate în România Foto: abendblatt.de Politică

Acțiunile USL din ultimele zile sunt criticate până și de liderul socialiștilor din Bundestag-ul german, Frank-Walter Steinmeier, nu doar de creștin-democrații cancelarului Angela Merkel, așa cum a sugerat premierul Victor Ponta.

Steinmeier consideră ca ”inacceptabil” modul în care USL-ul a reușit să preia controlul asupra tuturor instituțiilor din stat.

”Este inaceptabil ca în câteva zile să fie  restrânse drepturile Curții Constituționale, să fie modificate procedurile parlamentare pentru a servi unor scopuri, să fie ocupate poziții-cheie peste noapte. Pe scurt, normele democratice și standardele parlamentare sunt suprasolicitate și încălcate" consideră Steinmeier.

În acest sens, liderul german solicită ca partidele politice să respecte separarea puterilor în stat și legile democratice.

”Abaterile politice și legale, precum cele de care este acuzat președintele Băsescu, nu trebuie plătite înapoi în același fel", mai scrie Steinmeier.

De asemenea, liderul german speră "ca deciziile Curții Constituționale să fie acceptate și să nu fie din nou folosite ca o oportunitate de a specula cu privire la înlocuirea judecătorilor Curții.”

Luni, Ponta a declarat că este normal ca creștin-democrații germani să fie de partea lui Traian Băsescu, din moment ce sunt adepții măsurilor de austeritate.

"Bănuiesc că nu doamna Merkel o să voteze pe 29 iulie. Merkel și creștin-democrații germani sunt cei care au crezut întodeauna în austeritate, în tăieri. În timp ce restul Europei spune un singur lucru: că suntem în standarde europene", a spus Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Victor Ponta,   Traian Basescu,   masuri de austeritate