Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda: Modificările aduse Codului Penal contravin valorilor UE, sunt un adevărat pas înapoi pentru România

Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda: Modificările aduse Codului Penal contravin valorilor UE, sunt un adevărat pas înapoi pentru România

Un articol de: - 12 Dec 2013, 16:00
Foto: in2eastafrica.net Politică
Socialiştii din Parlamentul European critică modificarea Codului Penal de către parlamentarii români.

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat că modificările încalcă valorile Uniunii Europene şi că deputaţii s-au grăbit.

Potrivit acestuia, "PSD trebuie să spună foarte clar că acest gen de activităţi pripite şi negândite, care contravin valorilor europene sunt inacceptabile".

Liderul socialiștilor a spus că legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, "pentru că toţi trebuie să fie responsabili pentru acţiunile care nu ţin direct de mandatul lor, adică vorbitul în Parlament, votarea unor legi etc.".

"Sper că aceste modificări nu vor intra în vigoare. Este un adevărat pas înapoi pentru ţară şi va împiedica aspiraţiile justificate ale României în multe domenii, precum acordul Schengen. Cred că va influenţa negativ raportul MCV, la fel cum va influenţa negativ imaginea României, nivelul potenţialelor investiţii. Mi se pare o decizie foarte rea pentru ţară însăşi.", a spus acesta la RFI.

El a apreciat că Parlamentul s-a grăbit!. "Am impresia că uneori politicile anticorupţie sunt folosite greşit, în scopuri politice. Dar consecinţa nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate să nu poată da socoteală pentru corupţie", a atenționat Swoboda.

Swoboda: Modificările aduse Codului Penal contravin valorilor UE
  
 
 
Loading...