Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul UNIONIȘTILOR din țară și de peste Prut va candida la europarlamentare! George Simion: Mare parte din viața mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte

Liderul UNIONIȘTILOR din țară și de peste Prut va candida la europarlamentare! George Simion: Mare parte din viața mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte

Un articol de: B1.ro - 12 Ian 2019, 16:56
sursă foto: argumentpress.ro Politică

George Simion, principalul artizan al forțelor unioniste din țară și de peste Prut, și-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile europarlamentare din mai, relatează Agerpres.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a anunțat că principalul său obiectiv este reunirea României cu Republica Moldova. Acesta își mai propune să protejeze drepturile românilor din comunitățile istorice și diaspora, precum și să sprijine românii din Covasna, Harghita și Mureș, dar și să dezvăluie „structurile mafiote” de la București și Chișinău, care blochează dezvoltarea celor două state.

„Am 33 de ani şi mare parte din viaţa mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte. Am bătut la orice uşă pe care am văzut-o, când nu s-a putut pe uşă am intrat pe geam. Am speculat orice spărtură în zidurile sistemului ca să reuşim să îl spargem. Tot pe ziduri am scris mereu că 'Basarabia e România', un adevăr care trebuie să fie înţeles de fiecare român. Am făcut tot ce era posibil şi ne-am gândit că următorul pas este o candidatură la Parlamentul European. Următorul pas este să fim noi soluţia. Ţara noastră este astăzi mică, atât ca anvergură, cât şi ca perspectivă şi speranţă. Ţara noastră este mică teritorial, pentru că avem astăzi conducători mici. Noi vrem ca ţara să fie mare. Iată-mă azi în faţa dumneavoastră pentru a ajunge europarlamentar. Sunt eu pregătit pentru lucru ăsta? Eu vă spun sincer că nu sunt pregătit să fiu parlamentar european, dar ne pregătim. Am o cauză dreaptă de partea mea şi am modele din trecut. (...) O Românie mare într-o Europă unită - asta ne dorim. Nu sunt un politician, nu ştiu să vorbesc ca un politician şi nici nu îmi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc, dar vă asigur că am buna credinţă de a învăţa. Pornim campania noastră - 'România Mare în Europa' - de la lucrurile pe care le stăpânesc şi unde am expertiză. 'România Mare în Europa' înseamnă Basarabia unită cu ţara, înseamnă apărarea intereselor românilor din Harghita şi Covasna, a celor din Timoc şi Cernăuţi, a celor din Bugeac până în Transcarpatia şi în Peninsula Balcanică", a declarat George Simion, potrivit sursei citate.

Liderul unioniștilor va candida din postura de independent și se bazează preponderent pe voturile românilor de peste Prut, subliniând că va lupta împotriva „clasei politice de la Chișinău și a regimului Plahotniuc”.

Sursa citată notează că anunţul privind lansarea candidaturii a fost făcut în prezenţa a zeci de unionişti din România şi Republica Moldova, a unor membri marcanţi din comunităţile istorice, diaspora, inclusiv de la Bruxelles, precum şi din judeţele Harghita şi Covasna.

Citeşte mai multe despre:   george simion
 
 
 
Loading...