Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liderul USR, despre raportul Comisiei Europene: "Avem şi în scris că România merge prost!"

Liderul USR, despre raportul Comisiei Europene: "Avem şi în scris că România merge prost!"

Un articol de: - 08 Mar 2018, 22:17
Politică

Raportul de ţară pe 2017 al Comisiei Europene (CE) pentru România, prezentat miercuri, dovedeşte şi în scris că "România merge prost", consideră liderul USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, în documentul forului comunitar constatăm "derapajele grave către care România se îndreaptă sub actuala guvernare PSD-ALDE". 

"Loviturile aduse luptei anti-corupţie şi măsurile care afectează independenţa justiţiei dau România puternic înapoi, afectând inclusiv credibilitatea pentru mediul de afaceri. În plus, deşi avem o creştere economică bazată pe consum, Comisia trage un serios semnal de alarmă privitor la o prăbuşire economică în perioada următoare.
Nu avem reforme structurale, nu avem consolidare fiscală, deficitul bugetar este la un nivel îngrijorător, iar investiţiile rămân la un nivel ridicol de mic. Şi nu pot să nu remarc faptul că încă nu se văd cu adevărat efectele dezastruoase ale „revoluţiei fiscale” care parazitează România la începutul acestui an.
În egală măsură, recomandările specifice de ţară, emise la începutul anului trecut, reprezintă în mod cert mai degrabă impedimente pentru guvernarea PSD-ALDE, întrucât se adresează unor sectoare care privesc reforme de profunzime şi nu propriilor obiective legate de agenda personală a domnilor Dragnea, Tăriceanu şi grupul dumnealor de acoliţi.
Concluziile Comisiei Europene în acest sens sunt simple: România a adresat foarte puţin sau chiar deloc recomandările sesizate de instituţiile europene şi rămâne în continuare deficitară în puncte cheie precum reforma din sistemul de sănătate, reforma din administraţia publică sau accesul la educaţie inclusivă şi de calitate. 
Deloc de neglijat este şi situaţia în care ne aflăm în ce priveşte implementarea pilonului european al drepturilor sociale, în ciuda faptului că cel mai mare partid de guvernământ se declară de orientare social-democrată. Suntem într-o situaţie critică în chestiuni precum rata ridicată a abandonului şcolar, sistemul de protecţie şi incluziune socială sau decalajul în ocuparea forţei de muncă între femei şi bărbaţi", a scris joi seară Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

PSD şi ALDE au o mulţime de exerciţii de imagine pe astfel de subiecte, însă „zero” rezultate şi măsuri efective, mai susţine liderul USR, care conchide: "Pe ai noştri îi preocupă, în schimb, regia alegerilor lui Liviu Dragnea la un nou congres ce aminteşte dureros de mult perioada de dinainte de 1989".
 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   raportul de tara,   Comisia Europeana,   Liviu Dragnea,   PSD,   ALDE,   Guvern,   Calin Popescu Tariceanu