Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lipsa lui Iohannis de la summitul PPE, "din cauza programului". Președintele, "nepregătit, neasistat, confuz, dar dezinvolt"

Lipsa lui Iohannis de la summitul PPE, "din cauza programului". Președintele, "nepregătit, neasistat, confuz, dar dezinvolt"

Un articol de: - 28 Iun 2016, 21:14
Lipsa lui Iohannis de la summitul PPE, "din cauza programului". Președintele, "nepregătit, neasistat, confuz, dar dezinvolt" foto: mondonews.ro Politică

"Invitat astăzi la summitul popularilor europeni, înaintea sesiunii  de lucru a Consiliului European, Klaus Zen Iohannis n-a binevoit să fie prezent, fiindcă – aşa cum a comunicat Administraţia Prezidenţială - programul nu i-a permis să participe", scrie Lilia Munteanu pentru gândul.info.

Editorialul vine în contextul în care președintele României Klaus Iohannis nu a participat la summitul PPE care precedă ședința consiliului European, absență inexplicabilă în condițiile în care tema discuției este viitorul UE după Brexit.

Munteanu atrage atenția că, în ciuda așa-zisului motiv pentru a absenta de la summitul PPE, summit extrem de important în contextul Brexitului, agenda președintelui nu arăta niciun fel de activitate care să depășească acest eveniment din punct de vedere al importanței pentru interesele României.

"Ce se decide la summitul influentului grup popular se parafează în Consiliu. Interesul României ar fi fost ca Iohannis să se afle acolo. Teamă-mi-e să nu se fi dus Preşedintele la Bruxelles ca la Sofia. Nepregătit, neasistat, confuz, dar dezinvolt", a conchis Lelia Munteanu.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PPE,   Brexit,   Marea Britanie,   UE