Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul pregătește un program de mare amploare: ”O să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale”

Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul pregătește un program de mare amploare: ”O să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale”

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Mai 2019, 18:29
Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul pregătește un program de mare amploare: ”O să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat, vineri, că specialiștii de la Ministerul Agriculturii și de la cel al Finanțelor lucrează la un pachet de facilități bancare destinate celor care vor să extindă suprafața de solarii, potrivit stiripesurse.ro.

„O să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale pentru cei care vor să îşi facă şi alte solarii, cum e familia de astăzi, care poate vrea să extindă suprafaţa de solarii şi să îi ajutăm cu nişte facilităţi bancare în aşa fel încât să nu simtă niciun efort financiar, să poată să facă şi alte suprafeţe acoperite. (...) Acum lucrează Ministerul Agriculturii cu Ministerul de Finanţe ca să vedem care este cel mai bun pachet de facilităţi. Ori se acordă garanţie până la 80%, ori se subvenţionează dobânda, ori un pachet care să le cuprindă pe amândouă. Se lucrează ţinând cont şi de rigorile impuse de Uniunea Europeană şi de rigorile impuse de sistemul bancar, dar şi de ţinta noastră, ca oamenii să aibă totuşi o procedură simplă şi să poată lua credite rapid şi să nu piardă timpul cu hârtii, pentru că oamenii vor să muncească. Şi să fie foarte avantajos, adică să nu intre într-un proces de creditare cu teama că peste un an, doi, trei riscă să îşi piardă afacerea. De asta se lucrează foarte serios, pentru ca avantajul să fie maxim şi siguranţa totală", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres, după ce a vizitat o fermă de legume din Topoloveni.

Totodată, președintele PSD a menţionat că aceste facilităţi bancare nu vizează o sumă fixă şi că programul ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

„Suma va fi dată de cât vor să se extindă. Dacă vor să îşi extindă, de exemplu, suprafaţa acoperită cu 2.000, 3.000 de hectare, în funcţie de cât e nevoie pentru solariile noi, deci pentru scheletul metalic, pentru folia dublă - noi o să insistăm să fie folie dublă, ca să păstreze cât mai mult căldura în interior, (...) în funcţie de asta se fac dosarele de credit. (...) Planul nostru este următorul: extinderea programului să fie în vigoare începând cu anul următor, pentru că anul acesta sunt deja producţii. Nu poţi să altoieşti programul existent cu celălalt. Îl pregătim bine, de la 1 ianuarie intră în forţă", a precizat el.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD