Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea a vorbit cu Alina Gorghiu despre "un demers comun prin care Parlamentul României să fie recredibilizat": Nu este corect ca această instituție să nu fie văzută cum trebuie (VIDEO)

Liviu Dragnea a vorbit cu Alina Gorghiu despre "un demers comun prin care Parlamentul României să fie recredibilizat": Nu este corect ca această instituție să nu fie văzută cum trebuie (VIDEO)

Un articol de: - 03 Sep 2015, 12:41
Liviu Dragnea a vorbit cu Alina Gorghiu despre "un demers comun prin care Parlamentul României să fie recredibilizat":  Nu este corect ca această instituție să nu fie văzută cum trebuie (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după votul din Camera Deputaților pe Noul Cod Fiscal, că a vorbit cu Alina Gorghiu, copreședinte PNL, despre un plan comun de acțiuni și măsuri pentru recredibilizarea Parlamentului României.

"Ieri am fost sunat de Gorghiu care a spus că susține acest demers(proiectul de recredibilizare a Parlamentului). Am convenit să avem un demers comun și să încheiem un plan de acțiuni și de măsuri prin care Parlamentul României să fie recredibilizat. Nu vreau să folosesc cuvântul de reformare a Parlamentului României. Este incorect ca Parlamentul să aibă o cotă de încredere foarte redusă. În maxim o lună putem prezenta acest plan. (...) Este o invitație comună prin care am convenit ca săptămâna următoare să construim un grup de lucru. Este vorba de regulamente, de codul de conduită a parlamentului, de atitudinea parlamentarilor și de felul în care Parlamentul și parlamentarii comunică. Vom discutat toate lucrurile care au deranjat până acum și care au făcut Parlamentul să nu fie credibil. Toți parlamentarii sunt oameni serioși și nu este corect ca, în ansamblu, această instituție să nu fie văzută cum trebuie", a spus Dragnea.

Acesta a mai precizat că puterea și opoziția pot avea consens pe temele importante.

"Nu sunt copil să cred că puterea și opoziția vor avea colaborare pe absolut toate domeniile. Putem găsi însă resurse interioare ca pe marile teme să găsim consens", a mai spus președintele interimar al PSD.

 


Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Alina Gorghiu