Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, atac la Realitatea TV: Plătiţi-vă datoriile la stat şi vorbim (VIDEO)

Liviu Dragnea, atac la Realitatea TV: Plătiţi-vă datoriile la stat şi vorbim (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 18:32
Politică

Liviu Dragnea a lansat, vineri, un nou atac la adresa unei jurnaliste Realitatea TV.

În contextul declarațiilor date la Parlament, șeful PSD a refuzat să mai răspundă întrebărilor reporteriței Realitatea TV, criticând totodată postul pentru că ar fi dat o ştire despre o întâlnire între el şi preşedintele CCR, care nu ar fi existat în realitate.

"E suficient, domnişoară. Aţi pus o întrebare. Plătiţi-vă datoriile la stat şi vorbim", a afirmat Dragnea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Postul TV este direct vizat de ordonanța de urgență pentru modificarea legei insolvenței, deoarece după șapte ani de insolvență, a ajuns să aibă datorii de 24 de milioane de euro. Iar la fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea Tv către stat se majorează cu 500 de mii de euro. 

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.  
Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea "este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (...)", iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele "sunt deja compromise". Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că "nu au fost constatate indicii" referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea