Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea: Campania lui Iohannis generează mesaje privind o posibilă rupere a Ardealului

Liviu Dragnea: Campania lui Iohannis generează mesaje privind o posibilă rupere a Ardealului

Un articol de: - 08 Noi 2014, 18:40
Liviu Dragnea: Campania lui Iohannis generează mesaje privind o posibilă rupere a Ardealului Politică

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Baia Mare, că în spatele campaniei candidatului ACL, Klaus Iohannis, se generează mesaje care îndeamnă la o posibilă desprindere a Transilvaniei de România.

„Eu vorbesc de o strategie de comunicare din spatele lui Klaus Iohannis, strategie care se bazează în principal pe stimularea dorinței de rupere (a Ardealului — n.r.). Eu am văzut în ultimele zile foarte multe comentarii pe rețelele de socializare. Niciodată, niciodată în România, eu nu am văzut asemenea comentarii generate de niște profesioniști care au lansat și rostogolit de ceva timp niște mesaje cheie, nu sunt sigur că cei care le-au gândit, conceput și care le-au lansat sunt din România, nu sunt sigur. Ba, din ce în ce mai mult mă gândesc că nu sunt din România. Un român, un bun român care are capacitatea să genereze asemenea mesaje s-ar fi gândit și la ce efect periculos pot să aibă", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a susținut că mesajele atașate campaniei candidatului ACL ar putea veni din afara țării și efectul acestora "a început să se simtă din ce în ce mai pregnant în vestul țării".

„Problema este că această campanie construită în felul ăsta poate să aibă acest efect. Efectul acesta a început să se simtă din ce în ce mai pregnant în vestul țării (...) Ar trebui să înceteze acest stil de campanie pentru că aici funcționează principiul vaselor comunicante. Ceilalți români de dincolo de Carpați nu pot să stea indiferenți la astfel de mesaje. Adică: cine a îndrăznit să gândească, să stimuleze o astfel de desprindere, o astfel de delimitare a ardelenilor de restul românilor este un om care nu gândește bine despre România, gândește rău. Și atunci începi să te gândești serios: totuși faptul că Tokes, nu numai că și-a exprimat susținerea, a spus-o cu subiect și predicat că este convins că domnul Klaus Iohannis va susține îndeplinirea idealului secuilor (...). Dl. Iohannis a mulțumit pentru această susținere și începi să te gândești cu Tokes, cu ceilalți extremiști din celelalte două partide, nu cumva sunt alte înțelegeri? Nu cumva le-a promis anumite lucruri? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă. E foarte simplu să renunțe la această susținere. Dl. Iohannis a făcut declarații la Cluj că cere ardelenilor să-l pună președinte. Eu am înțeles că el vrea să fie președintele românilor, Victor Ponta vrea să fie președintele tuturor românilor, pentru că această țară nu poate să fie puternică dacă nu e o țară unită", a declarat Liviu Dragnea.


Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Klaus Iohannis,   Campanie electorala