Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți. Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare (VIDEO)

Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți. Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare (VIDEO)

Un articol de: - 07 Sep 2015, 13:30
Foto: B1 TV Politică

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a cerut instiuțiilor statului o analiză asupra capacității României de a primi imigranți și de a le oferi condții decente, insistând asupra unor cote voluntare, nu impuse de Uniunea Europeană.

"Am văzut că s-au organizat în câteva minute și au decis să plece în marș pe străzile din Budapesta. Parcă n-aș vrea să văd mii de imigranți pe străzile din București. Plecând de la constatarea asta, am crezut că e ceva normal să cer, atât cât pot eu, tuturor instiuțiilor statului un termen rezonabil să aibă o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți, câți imigranți putem primi în condiții decente, pentru că e important ca Aurescu, care a participat și va mai participa la la întâlniri cu Uniunea Europeană sau președintele Iohannis, care v-a participa la decizia finală, să aibă putere de negociere bazată pe o analiză serioasă, nu pe subiectivitate", a declarat Dragnea.

"Trebuie să ne gândim serios ca țară la ce capacitate avem. Trebuie să avem puterea de negociere. Nu este simplu să capeți mii de refugiați în România fără să ne gândim dacă din punct de vedere al asistenței medicale suntem pregătiți, dacă avem capacitatea de a-i caza pe toți în condiții decente, de a le asigura hrana", a mai adăugat acesta.

Dragnea a respins ideea unor cote impuse României, precizând că trebuie să milităm pentru adoptarea unor cote voluntare.

"Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare. Dacă acceptăm cote impuse cu un număr de imigranți peste capacitatea noastră de a putea procesa, vom avea probleme. Eu sunt convins că premierul Victor Ponta și factorii de decizie vor avea un punct de vedere comun și structurat", a mai precizat acesta.
Acesta a adus în discuție și ideea lansată în spațiul public potrivit căreia țara noastră ar trebui să primească imigranți deoarece și românii au fost primiți în alte state ale Uniunii Europene.

"Mai am o precizare. Unii au încercat să motiveze obligativitatea de a primi imigranții prin comparația cu românii, că și ei au fost în această situație. Resping această afirmație. Românii nu sunt imigranți. Românii sunt cetățeni UE. Românii care muncesc în străinătate contribuie la creșterea PIB-ului acelei țări. Nu pot fi de acord cu această abordare", a subliniat Dragnea.

Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți
Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   imigranti,   UE,   PSD
 
Loading...