Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică DE NECREZUT! DRAGNEA, contrazis de un important membru ALDE: "Adoptarea euro nu este un proiect atât de facil"

DE NECREZUT! DRAGNEA, contrazis de un important membru ALDE: "Adoptarea euro nu este un proiect atât de facil"

Un articol de: - 24 Mar 2018, 18:26
DE NECREZUT! DRAGNEA, contrazis de un important membru ALDE: "Adoptarea euro nu este un proiect atât de facil" Politică

Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Galaţi, că România nu este în acest moment pregătită pentru aderarea la moneda euro.

''Este o dispută şi dacă consulţi mediul academic şi economic, inclusiv Banca Naţională, vei vedea că este o rezervă privind trecerea monedei la euro şi eu sunt de părere că trebuie să ne pregătim, pentru că în momentul de faţă nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro şi nu este un proiect atât de facil şi nicidecum de tip politic care să vizeze voinţa statelor membre. Cred că în următorii trei - patru ani, dacă economia continuă să crească şi dacă reuşim să schimbăm un procent de participare a capitalului românesc în economia noastră, pentru că, în prezent, 52% din creşterea economică şi din PIB îl asigură multinaţionalele. Or ştim că vorbim de un capital fluid care se duce după pieţe, după facilităţi şi dacă nu reuşesc să stabilizez economia naţională există riscul, într-un context global destul de dificil, să avem probleme. Atunci cred că în cinci ani putem să stabilizăm economia şi să ne integrăm corect într-un proiect de trecere la moneda euro'', a explicat aceasta, potrivit Agerpres.

Congresul PSD a votat în această lună Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaţilor”.

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   Norica Nicolai,   Liviu Dragnea