Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea: Susţin apelul privind desecretizarea protocoalelor 

Liviu Dragnea: Susţin apelul privind desecretizarea protocoalelor 

Un articol de: - 19 Mar 2018, 16:05
Politică

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că susţine apelul Guvernului de a se desecretiza procoalele dintre SRI şi instituţii ale statului.

"Eu susţin fără rezerve şi apelul public, pentru că mai mult decât un apel public doamna prim-ministru nu poate face, SRI nefiind în subordinea Guvernului. Susţin apelul public, l-am făcut şi eu anul trecut. Am înţeles că Ministerul Justiţiei va solicita în mod oficial Ministerului Public desecretizarea acestor protocoale, mai ales în condiţiile în care au fost câteva audieri la Comisia SRI. Am aflat tot public că dl Claudiu Manda s-a exprimat că va cere şi comisia SRI-ului să desecretizeze aceste protocoale", a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a menţionat că protocoalele nu au fost aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi „nici nu a cerut, printr-o decizie a CSAT, să se facă astfel de protocoale”. 

"S-a tot vorbit despre faptul că aceste protocoale au fost făcute în baza unor decizii CSAT. Or, am văzut cu toţii comunicatul de la CSAT, care este corect. CSAT nu a aprobat niciodată astfel de protocoale, nici nu a cerut, printr-o decizie a CSAT, să se facă astfel de protocoale. Or, nicio interpretare a unor decizii CSAT nu poate ţine loc de lege sau de Constituţie. Deci noi, eu, personal, nu văd niciun motiv ca aceste protocoale să nu fie făcute publice, pentru că sunt din ce în ce mai multe voci care spun că acestea au fost făcute fără o bază legală", a mai susţinut Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat „dacă se vor întâlni la CSAT”, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis „vor discuta” şi despre acest subiect.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   apel ,   protocoale