Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, despre organizarea Congresului PSD pe 11 octombrie: S-a conturat un argument foarte serios ca, de această dată, candidații pentru alegerile locale să fie aleși în urma unui proces mult mai serios. Asta necesită timp (VIDEO)
Exclusiv

Liviu Dragnea, despre organizarea Congresului PSD pe 11 octombrie: S-a conturat un argument foarte serios ca, de această dată, candidații pentru alegerile locale să fie aleși în urma unui proces mult mai serios. Asta necesită timp (VIDEO)

Un articol de: - 17 Sep 2015, 22:41
Liviu Dragnea, despre organizarea Congresului PSD pe 11 octombrie: S-a conturat un argument foarte serios ca, de această dată, candidații pentru alegerile locale să fie aleși în urma unui proces mult mai serios. Asta necesită timp (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a explicat joi, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV, de ce s-a luat decizia organizării Congresului partidului pe 11 octombrie, mai devreme decât fusese programat inițial.

Dragnea a explicat că necesitatea de a desemna candidații pentru alegerile de anul viitor, în urma unui proces mai complex, a fost unui dintre motivele care a stat la baza acestei decizii.

”Au fost mai multe discuții în partid și s-a conturat un argument foarte serios în ultima perioadă, generat de dorința exprimată de mine, și susținută de mare parte din partid, ca de această dată, candidații pentru alegerile locale să fie aleși în urma unui proces mult mai serios. Asta necesită timp. A fost o discuție pragmatică, foarte aplicată. Sunt două perioade posibile în care se poate face acest proces de stabilire a candidaților: până la 1 decembrie sau începând cu februarie, undeva prin martie”, a declarat Dragnea.

”Februarie-martie ne poate duce foarte aproape de alegerile locale și cu riscuri foarte mari să luăm decizii proase și să avem puțin timp până când le dăm posibilitatea candidaților și întregului partid să comunice cu comunitățile. Și atunci am spus că de la 1 decembrie dăm înapoi cam o lună și jumătate. 45 de zile este o perioadă minimă ca să sperăm că putem avea un proces serios. Asta înseamnă cam 15 octombrie și am spus că atunci să fie data limită când ar fi Congresul. Dacă discutam de o abordare serioasă a stabilirii candidaților, trebuie să existe o forță a conducerii dată de alegerea atât în Congres, cât și de către toți membrii”, a mai declarat liderul interimar al PSD.

Totodată, Dragnea a spus că devansarea Congresului a fost decisă și pentru a se clarifica politica de alianțe a PSD.

”Pe de altă parte, este nevoie să clarificăm politica de alianțe. S-a tot vorbit despre o candidatură comună cu UNPR. Este foarte greu și riscant să se înceapă o negociere cu UNPR, un partener de nădejde, în condițiile în care există o conducere interimară”, a mai spus Dragnea. 

”De asemenea, Congresul sperăm să fie momentul în care se perezintă un program politic care să conțină, în primul rând, o clarificare doctrinară. Eu vreau ca PSD să devină în mod clar un partid de stânga, stânga modernă, europeană, cu niște principii foarte bine definite, pe care să le respectăm toți”, a explicat Liviu Dragnea.Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   congres,   PSD,   candidati,   alegeri locale