Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea nu-și mai primește ziua de permisie. Avocata susține că i se face o nedreptate (VIDEO)

Dragnea nu-și mai primește ziua de permisie. Avocata susține că i se face o nedreptate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 18 Ian 2020, 20:04
Dragnea nu-și mai primește ziua de permisie. Avocata susține că i se face o nedreptate (VIDEO) Foto:Inquam Photos / George Calin Politică

Liviu Dragnea nu va mai ieşi pentru o zi din închisoare, pentru că permisia i-a fost respinsă. Fostul preşedinte al PSD a mai beneficiat de 24 de ore de libertate la sfârşitul lunii octombrie anul trecut, eliberare în urma căreia ministrul Justiţiei a trimis Corpul de control la penitenciarul Rahova, amintește B1 TV.

Potrivit autorităţilor, în data de 17 a fiecărei luni, la penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă. Astfel, dacă un deţinut acumulează 60 de credite prin orele de muncă pe care le face, acesta poate obţine o recompensă fie sub forma unei zile libere, fie ca suplimentare de pachet. Astfel, cum Liviu Dragnea a fost angajat imediat după încarcerare la garajul penitenciarului, acesta ar fi acumulat numărul de credite necesar pentru obţinerea celor 24 de ore de libertate. Însă, permisia i-a fost anulată.

 

„Dânsul, chiar dacă urmare a muncii pe care a efectuat-o toată luna avea dreptul și a primit din partea garajului de unde dânsul lucrează meritele respective și indicativul cu posibilitatea de acordare a permisiei, cu toate acestea nu i s-a acordat”, a susținut Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, Dragnea a beneficiat de 24 de ore de liberate. Însă, în urma eliberării acestuia, ministrul Justiţiei a trimis Corpul de control la penitenciar pe motiv că eliberarea nu ar fi fost legală. 

„Ceea ce a fost totuşi absolut șocant în raport de prima permisie, s-a făcut și acel control din partea ministrului, s-a constatat că nu a existat niciun fel de încălcare. Tocmai, permisia a fost perfect legală, așa cum ar fi fost și aceasta și, cu toate acestea, nu i s-a acordat această permisie”, a explicat avocata.

Liviu Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova, condamnat de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Rahova,   Flavia Teodosiu