Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea: Guvernul a mers ”binișor”. Sorin Grindeanu se agață de scaun în cel mai nelegitim mod (VIDEO)

Liviu Dragnea: Guvernul a mers ”binișor”. Sorin Grindeanu se agață de scaun în cel mai nelegitim mod (VIDEO)

Un articol de: - 21 Iun 2017, 12:55
Liviu Dragnea: Guvernul a mers ”binișor”. Sorin Grindeanu se agață de scaun în cel mai nelegitim mod (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri în discursul pe care l-a susținut înaintea votului asupra moțiuni de cenzură că guvernul Grindeanu nu a funcționat în rtimul la care se aștepta și a cerut parlamentarilor să voteze moțiunea.

Liviu Dragnea: Guvernul a mers ”binișor”. Sorin Grindeanu se agață de scaun în cel mai nelegitim mod

”Astăzi nu e o zi fericită pentru mine, mai ales după ce l-am ascultat pe dl Sorin Grindeanu. Nu am dorit să ajungem vreodată aici, în această situație. Cu toată încarcătura zilei de azi, lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii însemnă continuarea guvernării PSD- ALDE așa cum au votat românii în decembrie. 

Premierul și guvernul căruia i-am încredințat împreună cel mai ambițios program de după 1989 nu a performat așa cum am sperat. Nu a mers rău. A mers binișor, dar, epntru ce am promis noi, binișorul nu este de ajuns. Nici ritmul, nici determinarea și nici energia premierului nu au fost așa cum am sperat și cum ne-am angajat cu toții și în campanie și în alegeri. 

Să lăsăm lucrurile așa ar fi însemnat să eșuăm cu bine știință, să ne păcălim pe noi, pe cetățeni, chiar și pe Sorin Grindeanu. Așa căm am preferat să luăm această decizie grea pentru a pune lucrurile la punct. Nu se aștepta nimeni ca fostul nostru coleg să reacționeze cu atâta îndărătnicie, chiar cu atâta rea credință și câteodată cu lipsă de rațiune”, a spus Dragnea. 

Acesta a mai precizat că nu se aștepta ca Sorin Grindeanu să aibă reacția pe care a avut-o și nici ca Victor Ponta să treacă de partea acestuia. 

”Nu m-am așteptat ca un alt fost coleg să suțină o asmenea manevră împotriva partidului, situație care ne-a adus în ziua de azi. Eu nu cred că există vreun membru cinsit și onest care să oscileze între interesul unui grup privat și intersul acestei țări. Dar iată-ne aici.  

Suntem cel mai mare și mai susținut partid din România și asta deranjează de 20 de ani.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Unii zic să stăm pe gânduri dacă vrem să mai fim. Uni credeau că prin câteva voturi ne vor transforma dintr-o putere politică națională ne vor transforma într-un grup politic dezorientat, frământat de patimi personale și răzbunări mărunte. Nu se va întâmpla așa ceva. 

Am devenit președinte al PSD într-un moment dificil, la sfârșitul unui ciclu politic. Partidul nostru era demoralizat iar perspectiva de pierde alegerile din 2016 era cât se poate de reală. 

Eșecurile repetate au avut niște cauze, cele mai importante fiind trădarea și intervenția brutală a unui sistem care nu concepe că România este și trebuie să fie o țară democratică. 

În al doilea rând, alianțele dăunătoare care au erodat încrederea românilor. Am decis că nu vom mai intra în jocuri politice copmplicate, ciudate și obscure, nici cu alte partide, dar nici cu alte instituții. Am renunțat la alianța toxică cu UNPR. Am decis că vom urma o direcție clară și că vom merge înainte pe cont propriu, că vom câștiga alegerile pe propiile noastre puteri. Și așa s-a întâmplat. 

Nu doresc să repetăm greșelile din trecut. Puteam să stăm liniștiși și să ne facem că supraveghem premierul, guvernul și premierul și guvernul să se facă și ei că guvernează. Eu nu pot accepta să facem asta. 

Azi, cei care au confiscat sau vor să confiște rezultatele alegerilor și s-au îcuiat pe dinăuntru în Palatul Victoria, spun că Liviu Dragnea este prea autoritar.  

Apropo de independența justiției. Nu putem să ne prefacem că ce s-a întâmplat luni și marți cu trei colegi de-ai noștri reprezintă doar o coincidență. Luni și marți, președintele executiv al PSD și președintele de control al SRI au fost chemați la DNA, ca martori, așa pentru imagine. Ieri, un coleg de-al nostru a fost luat cu mascații de acasă. Asta este calea pe care trebuie să mergem la nesfârșit și această țară să rămână captivă unor forțe care nu participă la alegeri?

Am crezut mult în Sorin Grideanu. Din păcate, se agață de scaun în cel mai nelegitim mod. 

Pentru continuarea programului de guvernare, vă cer să votați moțiunea care ne doare pe toți, dar care trebuie să treacă pentru ca lucrurile să revină la normalitate, la legalitate, la constituționalitate și pentru ca țara să primească un guvern mai devotat misiunii lui”, a mai spus Liviu Dragnea

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   motiune de cenzura