Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea: Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al PSD

Liviu Dragnea: Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al PSD

Un articol de: - 02 Oct 2015, 23:46
Liviu Dragnea: Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al PSD Foto: aktual.ro Politică

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a cerut scuze membrilor de partid că a rămas singurul candidat la șefia formațiunii politice, în cadrul Conferinței județene de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud.

Totodată, Dragnea a precizat că după congresul din 18 octombrie va da curs tuturor atacurilor la adresa sa venite atât din interiorul partidului, cât și din exterior.

"Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al partidului. Colegii mei sunt martori, am încercat în două rânduri, opunându-mă prin vot și eu, și Victor Ponta, la orice fel de criteriu pentru colegii noștri. Nu știu acum care a fost cea mai bună decizie, aș fi vrut să fie o competiție dar, pe de altă parte, nu mai rabd decât până în data congresului să nu răspund unor atacuri mizerabile, care vin și din interior, și din exterior", a declarat liderul interimar al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă scrutinul intern mai are sens având în vedere că el este candidatul unic, Dragnea a declarat că acesta reprezintă nu doar o obligație stipulată în statut, ci și un exercițiu "de democrație maximă".

"Da, (se justifică — n.r.). În primul rând, este o obligație statutară; în al doilea rând, este un exercițiu ultrademocratic, de democrație maximă. Vreau să vă spun că toți membrii de partid vor să își aleagă președintele, ei, în mod direct. Că este un candidat, că sunt doi, că sunt nouă, ei vor veni la vot", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea a rămas singurul candidat la șefia PSD, după ce Comitetul Executiv Național al PSD a respins candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu pentru că nu întruneau toate condițiile dictate de regulament. Mai precis, aceștia nu aveau în dosarele de candidatură recomandări scrise din partea a minimum cinci organizații de partid, inclusiv cea din care fac parte.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD