Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, interviu pentru Reuters: Până în 2020, salariul minim va ajunge la 300 de euro, iar pensia minimă la 200 de euro

Liviu Dragnea, interviu pentru Reuters: Până în 2020, salariul minim va ajunge la 300 de euro, iar pensia minimă la 200 de euro

Un articol de: B1.ro - 24 Mai 2018, 11:29
Inquam Photos Politică

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a încercat să atenueze criticile venite din țară asupra ultimelor proiecte economice anunțate de Guvern într-un interviu acordat agenției Reuters. El a susținut din nou cu această ocazie că se angajează să respecte programul de guvernare, explicând pentru publicul occidental principalele promisiuni făcute pentru următoarea perioadă. În cadrul interviului, Reuters îl numește pe liderul PSD “cel mai important  lider politic din România”.

Cu acest prilej, Dragnea s-a referit și la controversatele schimbări ce au în vedere Pilonul doi de pensii, președintele PSD susținând că Guvernul va face o analiză pe această temă în perioada următoare și că românii ar trebui să aibă posibilitatea să opteze pe acest subiect.

Cel mai important aspect reliefat de Dragnea în interviul acordat Reuters se referă la majorarea salariilor și pensiilor românilor, liderul PSD promițând și o reducere a impozitelor. El a susținut că Guvernul a găsit resurse pentru aceste majorări și a contracarat temerile Comisiei Europene privind deficitul bugetar promițând sporirea investițiilor în zone cheie ale economiei.

Dragnea susține că salariul minim în România va trebui să jungă la 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă să se situeze la valoarea de 200 de euro, până în aceeași perioadă. "Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri care ar putea părea ridicole pentru Occident", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai promis și scăderea impozitului pe profit pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, reducerea contribuțiilor la asigurările sociale, dar și TVA de 17%, tot până în 2020. Mai mult, el a spus că se analizează și posibilitatea eliminării impozitului de 5% asupra dividentelor

Cât privește controversele legate de Pilonul doi de pensii, Dragnea a susținut în interviul pentru Reuters că Guvernul va face o analiză pe această temă în perioada următoare și că românoii ar trebui să aibă posibilitatea să opteze pe acest subiect.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD,   Reuters
 
 
 
Loading...