Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică DRAGNEA, în fața parlamentarilor: Ca și dumneavoastră, eu țin la țara mea, IUBESC ROMÂNIA! (VIDEO)

DRAGNEA, în fața parlamentarilor: Ca și dumneavoastră, eu țin la țara mea, IUBESC ROMÂNIA! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 15:10
DRAGNEA, în fața parlamentarilor: Ca și dumneavoastră, eu țin la țara mea, IUBESC ROMÂNIA! (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

În ședința solemnă din Parlament dedicată celebrării Centenarului, Liviu Dragnea a ținut un discurs în care i-a îndemnat pe politicieni să lucreze împreună pentru ”o strategie românească în care să se regăsească marile proiecte ale României”.

Liderul PSD a ținut să-i certe pe europarlamentarii români care au votat, în Parlamentul European, rezoluția ce privea statul de drept în România. Dragnea a spus că acești europarlamentari români au votat împotriva României, lucru ce nu poate fi justificat. E de precizat, însă, că rezoluția în cauză nu era împotriva României, ci împotriva măsurilor luate de PSD și ALDE în domeniul Justiției. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Am fost întrebat care e cea mai importantă realizare a României în acești 100 de ani. E greu de ales, că sunt multe fapte mari, dar cred că, la scara istoriei, cea mai importantă realizare e integrarea euro-atlantică a României. Am construit un cadru de securitate extrem de solid, iar acum ne putem concentra pentru aduce acestui popor mai multă prosperitate. Mai cred că e de datoria noastră să continuăm acest proces de a consolida poziția țării noastre în UE și NATO. Avem obiective clare: adoptarea monedei Euro, admiterea în spațiul Schengen și crearea unor relații de cooperare europeană, care să facă din România o țară mândră și respectată în UE. 

Toate aceste obiective sunt mize majore în România, sunt teme cu adevărat importante, iar noi, ca oameni politici, avem datoria să ne comportăm ca adevărați români. Suntem oameni politici, suntem într-o competiție permanentă și e firesc. Ne criticăm, ne atacăm și, uneori, mergem prea departe. Cred că în ceea ce privește România, atingerea obiectivelor majore, trebuie să fim în primul rând români, să fim patrioți, să fim uniți în promovarea națiunii noastre, să fim români când votăm în Europa. 

Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent, când în Parlamentul Europei au fost români care au votat împotriva României. Nu putem justifica în niciun fel așa ceva. E expresia cea mai puternică a dezbinării noastre. Trebuie să încetăm acest război între români și români! Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat.

Ca și dumneavoastră, eu țin la țara mea, iubesc România și sunt pregătit și colegii mei sunt pregătiți să colaborăm cu toată lumea în interesul națiunii. Sunt convins că sunt mulți ca mine, care gândesc ca mine și-i invit să construim înpreună o strategie românească în care să se regăsească marile proiecte ale României. Separați putem fi înfrânți, cum s-a mai întâmplat în trecut, împreună putem fi o forță de nestăvilit, putem construi o Românie puternică în lume”, a declarat Liviu Dragnea.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Parlamentul Romaniei