Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, la congresul UDMR: Să ne gândim să facem pasul următor. Vă invit să lucrăm împreună

Liviu Dragnea, la congresul UDMR: Să ne gândim să facem pasul următor. Vă invit să lucrăm împreună

Un articol de: - 13 Mai 2017, 18:03
Liviu Dragnea, la congresul UDMR: Să ne gândim să facem pasul următor. Vă invit să lucrăm împreună Foto: cotidianul.ro Politică

Președintele PSD, Liviu Dragnea l-a invitat sâmbătă pe președintele formațiunii UDMR, Kelemen Hunor să adopte o colaborare mai strânsă cu social democrațiI.

Declarația a fost făcută de liderul social-democrat în cadrul congresului UDMR de la Zalău, unde acesta a mai afirmat că nu exclude intrarea UDMR-ului lai guvernare.

Dragnea a dresat totodată UDMR-ului invitația ca la 100 de ani de la crearea statului român modern, cele formațiuni politice să lucreze împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani.

"Apreciez că UDMR, alături de partidele democratice din România, poate participa la construcția unui proiect nou, pentru România, pentru următoarea sută de ani. La anul vom sărbători împreună Centenarul. Dincolo de rănile istoriei sau de abuzurile unor regimuri profund nedemocratice, avem o istorie comună, mai ales aici, în Transilvania, care a însemnat conviețuire pașnică, prietenie și solidaritate între oameni, dacă ne uităm la nivel comunităților. Chiar dacă politica învrăjbește, și învrăjbește, mai ales în campaniile electorale, vă invit să fim raționali și pragmatici și să discutăm aici problemele noastre, aici în țară, pe care să le rezolvăm împreună. (...) Dacă vom accepta strategiile de dezbinare, unele construite chiar în interiorul țării, avem șanse să pierdem unele lucruri pe care le-am clădit împreună, și cu greu, și cred că cel mai important lucru pe care trebuie să nu îl pierdem este încrederea între maghiari și români. Vă invit ca, la 100 de ani de la crearea statului român modern, să lucrăm împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani", a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

”(...)Este o variantă pe care eu nu o exclud, dar nu neapărat acesta era sensul. UDMR a mai fost la guvernare, nu este nimic nou, noi am avut o relaţie bună ori de câte ori am fost împreună în Guvern şi întotdeauna UDMR a propus oameni buni, profesionişti. Dar următorul pas am zis să colaborăm şi mai bine pentru că este loc de o colaborare şi mai strânsă în Parlament şi chiar şi în administraţia locală”, a mai spus liderul PSD, potrivit Mediafax.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   UDMR,   congres