Dragnea: Amendamentul privind alocațiile copiilor, păstrat, dar va crește deficitul / Sighiartău (PNL): Pentru pensii speciale și clientela PSD aveți bani… Pentru amante și nepotism distrugeți țara! (VIDEO)

Dragnea: Amendamentul privind alocațiile copiilor, păstrat, dar va crește deficitul / Sighiartău (PNL): Pentru pensii speciale și clientela PSD aveți bani... Pentru amante și nepotism distrugeți țara! (VIDEO)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, de la tribuna Parlamentului, că amendamentul PNL privind majorarea alocațiilor pentru copii va rămâne același, dar asta va însemna o creștere a deficitului. Asta după ce amendamentul trecuse inclusiv cu voturi de la PSD, iar social-democrații au tot încercat să întoarcă cumva votul (Detalii AICI). În replică, liberalul Robert Sighiartău a acuzat PSD că are bani pentru pensii speciale, pentru amante, rude, miniștri și secretari de stat, dar pentru români n-are.

”Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistență socială, pentru a-l face aplicabil acest amendament demagogic ce nu poate fi pus în practică, din simplul motiv că sursa de finanțare indicată e excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat. Oricine are minime cunoștințe știe că sumele acestea nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or alocațiile asta reprezintă. Deci amendamentul rămâne același, dar sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat până la 2,76 din PIB urmând a se face corelările necesare în lege. Când bugetul va intra în vigoare, Guvernul trebuie să dea OUG pentru a modifica legea alocațiilor de stat pentru a se putea într-adevăr mări alocațiile”, a declarat Liviu Dragnea, de la tribuna Parlamentului.
A urmat replica liberalului Robert Sighiartău: ”pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți țara, domnule Dragnea!”.

Dragnea a decis să dea și el o replică, de la tribuna Parlamentului. Cu această ocazie, i-a făcut ”obsedați” pe unii parlamentari – politicieni care au în spate, totuși, voturile unor români.

”Drept la replică dau foarte rar, pentru că ar însemna să stau numai la microfon, având în vedere câți oameni obsedați sunt în această țară. Un amendament demagogic e unul care nu poate fi pus în aplicare. E un amendament care a fost făcut de oameni care habar n-au de regulile și legislația financiar-bugetară și l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat, urmând ca ulterior banii să nu ajungă la copii, pentru că nu exista sursa de finanțare”, a spus șeful PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe