Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Pleşoianu cere noi desecretizări. Ce protocoale vrea deputatul PSD să fie făcute publice

Liviu Pleşoianu cere noi desecretizări. Ce protocoale vrea deputatul PSD să fie făcute publice

Un articol de: - 02 Apr 2018, 14:51
Liviu Pleşoianu cere noi desecretizări. Ce protocoale vrea deputatul PSD să fie făcute publice Politică

Scandalul protocolului dintre Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Parchetul General, proaspăt desecretizat, escaladează.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu solicită noi desecretizări, în regim de urgenţă. El cere publicarea tuturor protocoalelor la care se face referire în Raportul CSAT pe anul 2005, şi anume protocoalele încheiate de Parchetul General și DNA cu SRI, SIE, BNR și alte instituții.

"Au datoria de a desecretiza și de a face publice toate aceste Protocoale, în cel mai scurt timp", susţine deputatul.
"Solicit desecretizarea tuturor Protocoalelor la care se face referire în Raportul CSAT pe anul 2005!
Oribilul Protocol SRIParchetul General desecretizat recent (încheiat în 2009) nu este nici pe departe singurul Protocol de acest tip. În Raportul CSAT pe anul 2005 (!) se face referire la #PROTOCOALE încheiate de Parchetul General și DNA cu SRI, SIE, BNR și multe alte instituții. Iată textul:
'Ministerul Public şi Departamentul Naţional Anticorupţie au încheiat protocoale de cooperare cu toate structurile care au atribuţii informative în vederea gestionării şi valorificării eficiente a informaţiilor privind faptele de corupţie (Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române), precum şi cu alte instituţii care au atribuţii în acest domeniu (Banca Naţională a României, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Autoritatea Naţională de Control, Garda Financiară, Comisia Naţională de Valori Mobiliare).'
Solicit DESECRETIZAREA în regim de urgență a tuturor acestor Protocoale! SRI, SIE, Parchetul General, DNA, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română, Ministerul Finanțelor Publice și celelalte instituții despre care stă scris în Raportul CSAT pe 2005 că au încheiat Protocoale cu DNA și Parchetul General. AU DATORIA de a desecretiza și de a face PUBLICE toate aceste Protocoale, în cel mai scurt timp", a scris, luni, Liviu Pleşoianu, pe pagina sa de Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Plesoianu,   SRI,   DNA,   Parchetul General,   CSAT,   SIE,   BNR