Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Pop depune plângere penală împotriva președintelui CNATDCU: "A fost cel puțin uz de fals"
Exclusiv

Liviu Pop depune plângere penală împotriva președintelui CNATDCU: "A fost cel puțin uz de fals"

Un articol de: - 01 Iul 2012, 22:35
Liviu Pop depune plângere penală împotriva președintelui CNATDCU: "A fost cel puțin uz de fals" Politică

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a declarat, duminică seara, într-o intervenție telefonică la emisiunea Sub semnul întrebării, difuzată de B1 TV şi moderată de Robert Turcescu, că dorește să depună plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Marius Andruh, lucru pe care îl va face în cel mult două zile.

Declarația vine în urma deciziei CNATDCU că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Liviu Pop consideră că acest consiliu nu avea dreptul să se pronunțe în această speță, consiliul de eitcă fiind cel care se ocupă de plagiat.

„Acest Consiliu nu avea dreptul și nu are dreptul să analizeze aceste teze. Credeți-mă că știu legislația și ca să dovedesc acest lucru mâine, în cel mai rău caz poimâine, voi depune plângere penală,” a spus ministrul. 

Robert Turcescu a citit Articolul 27 al Regulamentului Consiliului, care spune că sesizările cu privire la plagiat se pot face cu privire la orice lucrare, indiferent de data când a fost scrisă, pentru a îi arăta ministrului că era de compentența CNATDCU să analizeze plagiatul lui Ponta.

„Ordinul care aprobă acel regulament din care dumneavoastră ați citit Articolul 27 este ordinul dat de domnul Baba în luna martie și publicat în Monitorul Oficial din aprilie 2012. Ordinul are 4 articole. Articolul 1 – se aprobă regulamentul de funcționare al acestui Consiliu. Articolul 2 – prevederile Articolului 1 se aplică tezelor de doctorat susținute după data în vigoare a acestui ordin, adică după aprilie,” a răspuns Pop, arătând că "indiferent de data susținerii" face referire la viitor.

Liviu Pop a mai precizat că plângerea penală este îndreptată împotriva președintelui Consiliului, iar acuzarea este cel puţin de „uz de fals și fals intelectual,” alte capete de acuzare urmând să fie anunțate după consultări cu juriștii.

Liviu Pop:În cel mult două zile voi depune plângere penală împotriva președintelui CNATDCU
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Liviu Pop,   plangere,   CNATDCU,   Victor Ponta,   Sub semnul intrebarii,   plagiat