Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Pop (PSD) vrea să demită Guvernul Orban... dar să păstreze câțiva miniștri: „Să n-aveți impresia că toți sunt slabi, unii își fac treaba”

Liviu Pop (PSD) vrea să demită Guvernul Orban... dar să păstreze câțiva miniștri: „Să n-aveți impresia că toți sunt slabi, unii își fac treaba”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Ian 2020, 11:37
Foto: facebook.com/Pop.Liviu.Marian Politică

Senatorul PSD Liviu Pop vrea să demită cabinetul Orban prin moțiune de cenzură, dar chiar și așa este de părerere că echipa condusă de liderul PNL cuprinde câțiva miniștri ce „pot să facă parte și dintr-un viitor posibil guvern de uniune națională”, oferindu-i drept exemplu pe Nicolae Ciucă de la Apărare și Bogdan Aurescu de la Externe.

„În trei luni de guvernare, au arătat cât de incompetenţi sunt şi cât de aiuristic guvernează în România. Am văzut nenumărate bâlbe ale membrilor Cabinetului, declaraţii contradictorii, declaraţii care au avut un impact inclusiv pe zona economică, inclusiv pe cursul leu-euro, am văzut împrumuturile pe care numai săptămâna trecută Guvernul PNL le-a făcut, ne-am împrumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimţi în buzunarul fiecărui român pe parcursul acestui an şi nu numai”, a declarat Liviu Pop, la RFI potrivit news.ro.

Senatorul consideră că moțiunea „trece greu, dar trece”.

„Este un scenariu valabil, plecând de la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României şi în sensul în care anul acesta având două alegeri importante, poate fi considerată o perioadă de tranziţie (...). Asta este o negociere şi o discuţie pe care trebuie s-o aibă preşedinţii partidelor cu preşedintele statului, evident, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului. Să n-aveţi impresia că toţi miniştrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt miniştri care-şi fac treaba, sunt miniştri care nu au ce să caute acolo (...). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are câţiva miniştri care pot să facă parte şi dintr-un viitor posibil Guvern de uniune naţională: ministrul de Externe, ministrul Apărării”, a mai spus Pop.
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Liviu Pop