Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Rogojinaru, secretar de stat: A început plata granturilor acordate de stat IMM-urilor afectate de pandemie

Liviu Rogojinaru, secretar de stat: A început plata granturilor acordate de stat IMM-urilor afectate de pandemie

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Noi 2020, 17:21
Liviu Rogojinaru, secretar de stat: A început plata granturilor acordate de stat IMM-urilor afectate de pandemie Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a anunțat vineri, 27 noiembrie, că a început plata granturilor acordate de stat IMM-urilor afectate de criza sanitară declanșată de noul coronavirus.

 

 

Câți bani primesc IMM-urile

 ”A început plata granturilor acordate de stat IMM-urilor afectate de pandemie. Prin acest program, IMM-urile care nu aveau angajaţi la finalul lui 2019 primesc câte 2.000 de euro, dacă au fost afectate de criza sanitară. Avem aprobate 22.000 de dosare, din cele 29.000 depuse, iar banii au ajuns deja în bănci şi vor intra în conturile firmelor. Până la finalul anului, se vor face toate plăţile şi ne gândim deja să mai deschidem încă un program similar, pentru cei care nu au fost eligibili, dar au resimţit efectele pandemiei”, a explicat Rogojinaru.

Mai mult decât atât, secretarul de stat a subliniat că ”granturile pentru capitalul de lucru acordate tot IMM-urilor au început să fie plătite către cele 17.860 de firme care s-au înscris în al doilea program şi sunt eligibile, banii pot fi folosiţi pentru plata taxelor, a furnizorilor, a chiriilor sau pentru investiţii”.

De asemenea, oficialul a precizat că cel de-al treilea program de sprijin pentru IMM-uri, care este dedicat exclusiv investiţiilor, se află într-o fază avansată de implementare.

”În total, prin cele trei programe derulate prin Ministerul Economiei, o firmă poate accesa până la 250.000 de euro, fonduri nerambursabile”, a mai spus Liviu Rogojinaru, conform Agerpres.

 

 Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Ce alte oportunități vor avea IMM-urile

 

 

În urma declarațiilor făcute de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a afirmat că ”asta înseamnă o susţinere reală a mediului de afaceri şi a economiei româneşti, aşa cum o înţelegem noi, liberalii”.

”IMM-urile vor avea la dispoziţie şi alte oportunităţi, peste 1,5 miliarde de euro vor fi la dispoziţia lor, în perioada următoare, pentru susţinerea activităţii sau pentru dezvoltarea de noi afaceri. Şi vă rog să ţineţi cont că vorbim despre sume nerambursabile, despre bani europeni atraşi, care intră efectiv în economia reală, bani care ajută la menţinerea locurilor de muncă sau la crearea unora noi. În judeţul Brăila orice iniţiativă antreprenorială trebuie susţinută şi încurajată”, a declarat Cătălin Boboc.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Rogojinaru,   criza COVID-19,   granturi