Tit Brăiloiu, după ce a fost respins de Iohannis: Probabil nu i-a plăcut costumul meu

Tit Brăiloiu, după ce a fost respins de Iohannis: Probabil nu i-a plăcut costumul meu
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Probabil nu i-a plăcut culoarea costumului meu, o să mă duc să îmi cumpăr altul și o să mă numească ministru – așa a reacționat senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu, după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea sa în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni.

“A spus că cele trei persoane nu au vestimentația, probabil nu i-a plăcut culoarea costumului meu, o să mă duc să îmi cumpăr altul și o să mă numească ministru. Cele trei propuneri au trecut de CEx-ul de săptămâna trecută. Trebuie să revenim la o normalitate în România, nu ne putem juca toată ziua cu ce vrea Iohannis sau nu vrea Iohannis. Până la urmă, vrea sau nu vrea, coaliția de guvernare a format Guvernul”, a declarat Tit Brăiloiu, pentru europalibera.org.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că respinge propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru a prelua potrofoliile Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni: ”Această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este această remaniere neavenită. Persoanele (propuse – n.r.) pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste funcții”.

Dăncilă îi propusese inițial pe Oana Florea, la Fondurile Europene, Tit Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, și pe Eugen Nicolicea, la Ministerul Justiției.

După refuzul președintelui, Guvernul a făcut trei propuneri de miniștri interimari: Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe