Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lovitură DEVASTATOARE pentru PSD: MOBILIZARE amplă pentru EXCLUDEREA din Partidul Socialiștilor Europeni (VIDEO)

Lovitură DEVASTATOARE pentru PSD: MOBILIZARE amplă pentru EXCLUDEREA din Partidul Socialiștilor Europeni (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 17 Aug 2018, 10:40
Politică

Social-democrații din Danemarca vor propune excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni (PES), a anunțat parlamentarul danez Orla Hav.

Oficialul invocă îngrijorările legate de modul general în care PSD guvernează, în total dezacord cu principiile statului de drept și ale doctrinei social-democrate.

“Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD – n. red.). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a declarat Orla Hav, potrivit g4media.ro.

Inițiativa politicienilor danezi vine în contextul în care reprezentanții comunității de români din Danemarca au cerut marți printr-o scrisoare deschisă adresată liderului social-democraților, Mette Frederiksen să propună excluderea PSD din grupul politic european.

 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   PES,   Danemarca
 
Loading...