Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode a anunțat că propune Comitetului interministerial renunțarea la mască în stațiunile de la mare și de la munte, în sălile de fitness și la bazinele de înot

Lucian Bode a anunțat că propune Comitetului interministerial renunțarea la mască în stațiunile de la mare și de la munte, în sălile de fitness și la bazinele de înot

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Mai 2021, 10:28
Lucian Bode a anunțat că propune Comitetului interministerial renunțarea la mască în stațiunile de la mare și de la munte, în sălile de fitness și la bazinele de înot Foto: Lucian Bode / Facebook Politică

Lucian Bode a declarat că Ministerul de Interne propune renunțarea la masca de protecție, după 1 iunie, în stațiunile de la mare și de la munte, dar și la bazinele de înot și în sălile de fitness.

Propunerile formulate de Ministerul de Interne sunt înaintate Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate, care se reunește vineri, pentru a treia oară. Discuțiile vor fi despre programul agenţilor economici, posibilitatea de a fi organizate evenimente private cu persoane vaccinate anti-COVID-19 și despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, după 1 iunie. 

 

Lucian Bode, despre propunerile de relaxare formulate de Ministerul de Interne

 

Întrebat ce conţin propunerile avansate de MAI, liberalul a răspuns: „Renunţarea la mască pe plajă, renunţarea la mască în vârful muntelui cum am spus eu, dar aici trebuie să nuanţăm -  este vorba despre staţiunile montane, despre staţiunile de pe litoral. Aici vom vedea formula finală. Să renunţăm la portul măştii la centrele de fitness, de exemplu, la bazinele de înot”.

„Vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor, de exemplu, poate să fie ocupată dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi şi dacă toate persoanele care intră în respectivul restaurant sunt vaccinate”, a mai spus Lucian Bode, potrivit News.ro.

Ministrul a mai precizat că, din 1 iunie, va fi luat în discuţie şi aspectul legat de organizarea nunţilor: „Cu siguranţă şi acest eveniment frumos din viaţa fiecărui om va fi permis începând cu 1 iunie în anumite condiţii”.

Bode a insistat că există contextul necesar pentru a se trece la relaxarea graduală a restricțiilor.
 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   relaxare restricții ,   mască de protecţie