Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode anunță „clarificări” în întocmirea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Scopul nostru e să protejăm cetățenii români, dar și să încurajăm turiștii străini să-și petreacă vacanțele la noi (VIDEO)

Lucian Bode anunță „clarificări” în întocmirea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Scopul nostru e să protejăm cetățenii români, dar și să încurajăm turiștii străini să-și petreacă vacanțele la noi (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Mai 2021, 19:41
Lucian Bode anunță „clarificări” în întocmirea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Scopul nostru e să protejăm cetățenii români, dar și să încurajăm turiștii străini să-și petreacă vacanțele la noi (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat de înțeles că vor fi operate schimbări la modul de actualizarea a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Scopul este ca sănătatea cetățenilor să fie în continuare protejată dar, în același timp, turiștii români și străini să fie încurajați să-și petreacă vacanțele la noi în țară.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Lucian Bode, despre modul de întocmire a listei țăilor cu risc epidemiologic ridicat

 

„Am avut foarte multe mesaje primite din partea românilor din Diaspora, de exemplu din Spania. Întrebau de ce trebuie să intre în carantină când vin în România dacă în Spania măsurile se relaxează. Noi luăm decizia cu privire la întocmirea țărilor din zona galbenă în funcție de indicele la care se află România. Țările care sunt peste România sunt considerate în zona galbenă. 

Aici vom veni, în funcție de limita de incidențe, vom stabili ce facem cu persoanele venite din afara țării legate de carantinare și cele care vin în România dintr-o zonă verde, de exemplu. Criteriul nostru să fie aplicat la fel și să nu aibă nicio obligație. Azi, dacă noi avem 2,3, iar Spania 2,5 și vii în România și nu ai vaccin, nu ai test PCR, intri 14 zile în carantină. Nu are nicio obligație doar cel care are vaccinul. Vom veni cu o clarificare și pe această zonă. 

Scopul nostru e să protejăm în continuare cetățenii români, să luăm măsuri de relaxare graduală, dar și să încurajăm turiștii străini sau români să-și petreacă concediile în România”, a declarat ministrul Lucian Bode, pe B1 TV.
 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   turisti,   turism,   lista tari carantina,   tari risc epidemic ridicat