Lucian Bode: „Avem toate premisele create pentru a umbla la anumite măsuri de relaxare”

Lucian Bode: „Avem toate premisele create pentru a umbla la anumite măsuri de relaxare”
Foto: Guvernul României / Facebook

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că există toate premisele pentru adoptarea unor măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Vineri are loc o nouă ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, în care se va discuta despre programul agenţilor economici, posibilitatea de a fi organizate evenimente private cu persoane vaccinate anti-COVID-19 și despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, după 1 iunie.

Lucian Bode susține măsurile de relaxare

„Nu mai avem nicio localitate carantinată în România. Numărul de cazuri, numărul de îmbolnăviri este undeva la 1.300. Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore a depășit 100.000. Numărul total al persoanelor imunizate la nivel național este de aproape 2,2 milioane. În aceste condiții, avem toate premisele create pentru a umbla la anumite măsuri de relaxare”, a declarat, vineri, ministrul Lucian Bode, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a precizat că Ministerul pe care îl conduce vine cu propriile propuneri în Comitet și a dat exemplu cea privind folosirea măștii de protecție.

„Cred că este momentul să propunem ca de la 1 iunie masca să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în stațiunile montane. La bazinele de înot să nu mai fie obligatorie purtarea măștii. Sunt câteva propuneri de bun simț”, a mai afirmat Lucian Bode.

Urmăriți B1TV.ro și pe