Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode: Beneficiile aduse de cele 6 elicoptere ușoare se traduc în vieți salvate. Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile (FOTO)

Lucian Bode: Beneficiile aduse de cele 6 elicoptere ușoare se traduc în vieți salvate. Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iun 2021, 20:21
Lucian Bode: Beneficiile aduse de cele 6 elicoptere ușoare se traduc în vieți salvate. Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile (FOTO) foto: Facebook @ Lucian Bode Politică

Cele șase elicoptere ușoare de ultimă generație H135 SMURD destinate gestionării situațiilor de urgență vor reduce timpul de intervenție, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care a fost prezent miercuri la recepția ultimelor trei aeronave de acest gen.

Lucian Bode (MAI), despre cele 6 elicoptere ușoare de ultimă generație

 

„Am avut plăcerea să particip astăzi la evenimentul care marchează finalizarea unui proiect de mare anvergură pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General de Aviație, dar, cel mai important, pentru cetățeni. În urmă cu trei luni erau recepționate primele 3 elicoptere din lotul de 6 elicoptere ușoare de ultimă generație destinate gestionării situațiilor de urgență. Prin recepționarea ultimelor 3 elicoptere ușoare, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare se încheie o etapă, dar seria dotărilor cu echipamente complexe de intervenție menite să salveze vieți nu se oprește aici”, a scris Lucian Bode, miercuri, pe Facebook.

Șeful MAI spune că, cu ajutorul celor șase elecoptere, vor fi gesionae misiuni complexe de evacuare medicală, precum și acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile.

„Cu aceste 6 elicoptere se va câștiga timp în intervenții, accesul va fi mai facil în zone cu dificultate ridicată, aria de acoperire și deservire va fi mai mare prin creare a trei baze noi pentru intervenţie montană, iar toate aceste beneficii se traduc în vieți salvate. Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile, în special în zone de munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice”, a adăugat ministrul.

Lucian Bode a explicat că astfel de dotări sunt extrem de importante pentru creșterea eficienței și rezilienței sistemului național de salvare și de intervenții în situații de urgenț.

„Apreciez implicarea Departamentului pentru Situații de Urgență în finalizarea acestui proiect, arătând încă o dată eficiența activității de atragere a fondurilor europene, atât de importantă pentru dezvoltarea sectoarelor esențiale ale României. Încurajez cu fiecare ocazie structurile MAI în promovarea de inițiative instituționale menite să contribuie la succesul misiunilor de intervenție, aceste dotări fiind extrem de importante pentru creșterea eficienței și rezilienței sistemului național de salvare și de intervenții în situații de urgență. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect și îi felicit pe cei care au făcut eforturi deosebite pentru finalizarea acestuia!”, a mai afirmat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?