Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode, despre bugetul de la MAI: 56% din acest buget merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii (VIDEO)

Lucian Bode, despre bugetul de la MAI: 56% din acest buget merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 23:05
Lucian Bode, despre bugetul de la MAI: 56% din acest buget merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii (VIDEO) Foto: Captura B1 TV Politică

Ministrul de Interne, Lucian Bode a discutat marți seara, despre bugetul pe care ministerul îl va avea locat, de aprixmativ 700 de milioane de euro, dar și despre sporurile pentru titlul de specialitate de clasă, ce urmează să fie acordat din acest an în cazul a 76.000 de persoane, în cazul cărora nu s-a aplicat până acum.

Decizi Guvernului este una clară, la nivelul anului 2021, salariile în sistemul bugetar sunt înghețate. La finalul anului am constatat că un drept câștigat de foarte mulți ani, un sport, titlul de specialist de clasă, e un port de 2.5%, 5% sau 7,5% care se aplică în funcție de vechime. Pentru aprioximativ 76.000 de angajați ai MAI, nu se aplica.

Am oferit un semnal de deschidere spre dialog și am discutat cu domnul prim-ministru Florin Cîțu, anul trecut am spus că în 2021 salariile vor fi înghețate, dar în limite bugetului, fără a depăși bugetul alocat, vă rog să îmi permiteți să negociez cu structurile sindicale acordarea acestui drept. Nu vorbim de o majorare sau de un moft, ci de acordare unui drept. La 76.000 de angajați, va fi acordat din ianuarie 2021”, a explicat ministrul de Interne.

 

Lucian Boden, despre bugetul MAI

 

Pe legea bugetului, niciodată banii nu sunt suficienți. Noi ne-am asumat un buget realist și echilibrat. În ceea ce ne privește pe noi, vreau să vă spun că 56% din buget merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii. Deci 76% din buget sunt cheltuieli de personal și pensii. Cred că vom putea echilibra bugetul pe acest an la capitolul fonduri europene(...) Prin Prgramul Operațional Infrastructură Mare, pentru MAI, avem un buget alocat un buget de aproximativ 700 de milioane de euro. Pentru echipamente, utilaje, elicoptere, nave, etc”, a declarat Lucian Bode, în platoul B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   ministrul de interne