Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode, despre cazul Oneşti: Inspectorul şef și adjunctul IPJ Bacău, şeful şi adjunctul Poliţiei Oneşti, înlocuiţi / Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol

Lucian Bode, despre cazul Oneşti: Inspectorul şef și adjunctul IPJ Bacău, şeful şi adjunctul Poliţiei Oneşti, înlocuiţi / Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mar 2021, 21:30
Lucian Bode, despre cazul Oneşti: Inspectorul şef și adjunctul IPJ Bacău, şeful şi adjunctul Poliţiei Oneşti, înlocuiţi / Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol Foto: gov.ro Politică

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat, miercuri, înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, după operațiunea eșuată de salvare a celor doi ostatici. De asemenea, ministrul a transmis că a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu. „Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a susținut Bode.

 

Lucian Bode, decizii după intervenția eșuată de la Onești

 

„La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care  s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a declarat ministrul de Interne. El a acuzat apoi conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele și nu a alocat toate resursele de care dispunea.

Poliţiei Municipale Oneşti, Lucian Bode i-a reproșat că a ignorat trecutul infracțional al agresorului și amenințările pe care acesta le-a formulat.

Bode a mai declarat că dialogul purtat cu agresorul până la sosirea negociatorului nu a ajutat deloc lucrurile să evolueze de o manieră favorabilă, ba dimpotrivă.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a mai spus ministrul de Interne.

Prin urmare, Lucian Bode a anunțat: înlocuirea din IPJ a inspectorului şef şi a adjunctului, înlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti, sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu, dar și cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Operațiune eșuată a polițiștilor din Onești. Doi ostatici au fost uciși

 

Deciziile ministrului vin în contextul în care, luni, un bărbat a sechestrat și înjunghiat doi muncitori într-un apartament din Oneşti pe care l-a pierdut în instanță. 

Poliția Română a deschis o anchetă internă, dat fiind că negocierea a avut un asemenea rezultat dezastruos. 

Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind acum la spital.
 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   luare de ostatici,   tragedie Onesti,   demiteri Politie,   Politia Romana